Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden 40 bin zeytin fidanı desteği: 19 ilçede üreticiye ücretsiz dağıtım

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimi teşvik etmek ve iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla 19 ilçede 2 bin üreticiye 40 bin zeytin fidanı dağıtıyor. Kuraklığa dayanıklı yapısıyla dikkat çeken zeytin fidanları, hem bölge ekonomisine hem de doğaya can verecek. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen fidan dağıtım çalışmaları kapsamında, Korkuteli’nin Bozova, Yelten, Garipce, Büyükköy ve Küçükköy mahallelerinde üreticilere zeytin fidanları ulaştırıldı. Sadece Bozova’da 178 üreticiye toplam 3 bin 560 fidan teslim edildi. Zeytin, Hem Toprağı Hem Geleceği Koruyor Projenin önemine dikkat çeken Ziraat Mühendisi Nida Kalkan, zeytin fidanlarının sürdürülebilir tarım için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Kalkan, “Zeytin kuraklığa dayanıklı olması nedeniyle sadece üreticiye ekonomik kazanç sağlamıyor, aynı zamanda iklim değişikliğiyle mücadelede de büyük bir rol üstleniyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak 40 bin zeytin fidanını üreticilerimize ücretsiz olarak ulaştırıyoruz. Bu destek hem tarımı güçlendirecek hem de kırsalda yaşamı destekleyecek” dedi. Üreticilerden Tam Not: Torunlara Miras Olacak Fidan desteğinden faydalanan üreticiler uygulamadan oldukça memnun. Üreticiler, “Gıdaya ulaşmak giderek zorlaşıyor. Bu nedenle ağaç dikimi çok kıymetli. Hele ki zeytin gibi ölümsüz bir ağacı toprakla buluşturmak hem doğa hem de gelecek nesiller için çok değerli” ifadelerini kullandı. Zeytin fidanlarını teslim alan üreticilerden Yasemin Dönmez ise duygularını şu sözlerle paylaştı: “Belediyenin en anlamlı hizmetlerinden biri bu. Fidanların ücretsiz olması da ayrı bir güzellik. Zeytin fidanları torunlarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras. Sofraların vazgeçilmezi olan bu ürünü yetiştirerek köyümüze katkı sağlamaktan mutluyuz.”

Geri