A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrenci ve veliyi ilgilendiren 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimini kamuoyuyla paylaştı. Yeni dönemin açılış ve kapanış tarihleriyle birlikte, özellikle okula ilk kez adım atacak minikler için büyük önem taşıyan uyum haftası tarihleri de netleşti. Bu takvime göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 1 Eylül Pazartesi günü başlayacak. OKULLAR NE ZAMAN AÇILIYOR? 2025-2026 eğitim öğretim yılının ilk ders zili, 8 Eylül Pazartesi günü çalacak. Birinci dönem, 16 Ocak 2026 Cuma günü sona erecek. ANAOKULLARI İÇİN UYUM EĞİTİMİ TAKVİMİ Okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için "uyum eğitimleri" düzenlenecek. Bu özel süreç, 1-5 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu dönem, öğrencilerin yeni okul ortamına daha kolay adapte olmalarını amaçlıyor. "Uyum haftası, okula yeni başlayacak öğrencilerin (özellikle anaokulu ve ilkokul 1. sınıf) okul ortamına alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla eğitim öğretim yılının başlamasından bir hafta önce uygulanan özel bir dönemdir." ORTAÖĞRETİM VE PANSİYONLU ÖĞRENCİLER İÇİN REHBERLİK ÇALIŞMALARI Ortaokulların ve imam hatip ortaokullarının 5. sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9. sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilere yönelik rehberlik çalışmaları da yapılacak. "Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5'inci sınıfları, ortaöğretim kurumlarının hazırlık ve 9'uncu sınıfları ile pansiyonda kalacak öğrencilerin okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve yeni eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamaları amacıyla rehberlik çalışmaları yapılacak." ARA VE YARIYIL TATİLİ TARİHLERİ Öğrencileri bekleyen tatil takvimi de belli oldu: Birinci dönem ara tatili: 10-14 Kasım 2025 Yarıyıl tatili: 19 Ocak 2026 Pazartesi başlayacak ve 30 Ocak 2026 Cuma sona erecek. İkinci dönem ara tatili: 16 Mart 2026 tarihinde başlayacak ve 20 Mart 2026 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ise 2 Şubat 2026 Pazartesi günü başlayıp, 26 Haziran 2026 Cuma günü tamamlanacak. NTV