A
Admin
Yönetici
Yönetici
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, 2025-2026 öğretim yılı ikinci üniversite kayıt takvimini duyurdu. Yükseköğretim programlarından mezun olanlar veya halen başka bir yükseköğretim programına kayıtlı olan öğrenciler için sunulan bu fırsat, sınavsız olarak ikinci bir üniversite eğitimi almak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Kayıt işlemleri 21 Temmuz 2025 Pazartesi günü saat 10.00 itibarıyla başladı ve 17 Ekim 2025 Cuma günü saat 17.00’de sona erecek. Başvuru ve Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılacak? Adaylar, Anadolu Üniversitesi’nin belirttiği çevrimiçi başvuru platformu üzerinden e-devlet şifreleriyle kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Kayıt işlemlerinin tamamlanabilmesi için adayların YÖKSİS sistemindeki öğrenim bilgilerinin güncel olması zorunlu. Bu nedenle, bilgileri güncel olmayan öğrencilerin, kayıtlı oldukları ya da mezun oldukları yükseköğretim kurumlarıyla iletişime geçerek YÖKSİS kayıtlarını güncellemeleri gerekiyor. Güncellenmemiş bilgiler nedeniyle başvuru yapamayanlar ise kayıt haklarından faydalanamayacaklar. Hangi Programlara Başvuru Yapılabilir? Anadolu Üniversitesi AÖF ikinci üniversite kapsamında adaylar, öğrenim gördükleri veya mezun oldukları alanların dışındaki bölümlere kayıt olabiliyorlar. Lisans mezunları, önlisans veya lisans programlarından tercihte bulunabilirken, önlisans mezunları ise yalnızca önlisans programlarına başvurabiliyor. Böylece öğrenciler, farklı alanlarda ikinci bir diplomaya sahip olma imkanına kavuşuyor. Kayıt Süreci ve Önemli Hatırlatmalar Kayıt başvurusu sırasında adayların çevrimiçi işlemlerini tamamlaması ve öğretim gideri ödemesini gerçekleştirmesi gerekiyor. Ödeme sonrası, engelli, şehit ve gazi yakını gibi ek özellikleri bulunan adaylar hariç, kayıtlarının tamamlanması için online onay vermeleri de şart. Belirtilen son tarihten sonra mazeret bildirimiyle kayıt yapılmasına izin verilmiyor. Ayrıca, eksik belgeyle başvuran adaylara ek süre tanınmayacak ve kayıt süresi uzatılmayacak. Bu kurallar, başvuru sürecinin disiplinli ve adil yürütülmesi açısından büyük önem taşıyor. Resmi Kılavuzlar ve Bilgiye Ulaşım Anadolu Üniversitesi, adayların tüm başvuru ve kayıt süreçlerini eksiksiz takip edebilmeleri için çevrimiçi başvuru ve kayıt kılavuzlarını resmi web sitesi üzerinden erişime açtı. Bu kılavuzlarda başvuru şartları, süreç detayları ve sıkça sorulan sorulara yönelik açıklamalar yer alıyor. İkinci üniversite hayali kuran adaylar, bu kılavuzları dikkatle inceleyerek sorunsuz kayıt yaptırabilirler. NTV