Alican Gülle’den yeni şarkı: “Yol Yordam” yayında

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Sözleri Tufan Umut ve Alican Gülle’ye ait olan, müziği ve yorumu Alican Gülle tarafından yapılan “Yol Yordam” adlı şarkı dinleyiciyle buluştu. Parça, hayatta kendi yolunu arayan, zamanla kaybolup yeniden yön bulan bireylerin hikâyesine odaklanıyor. AŞK, İHANET VE YENİDEN BAŞLAMA TEMASI Şarkıda aşk, ihanet, kırılma noktaları ve yeniden ayağa kalkma gibi temalar öne çıkıyor. “Yol Yordam”, iki farklı şehirde yaşayan iki kişinin yollarının kesişmesi ve söz ile melodide buluşmalarıyla şekillendi. KAYITLAR İZMİR VE MERSİN’DE TAMAMLANDI Yaklaşık bir yıla yayılan kayıt süreci İzmir ve Mersin’de gerçekleşti. Şarkının aranjörlüğünü ve gitarlarını Çağrı Gözeten üstlenirken, cümbüş kaydını Cafer Nazlıbaş, bas gitarı ise Ömür Kasa çaldı. Vokal kayıtları ve mastering işlemleri Mersin’de tamamlandı. Mastering süreci, Ali Coşan tarafından yürütüldü. KLİBİ YAPAY ZEKA TEKNOLOJİSİYLE HAZIRLANDI “Yol Yordam”ın video klibi, Türkiye’de yapay zekâ destekli hazırlanan özgün projelerden biri olarak dikkat çekiyor. Yönetmenliğini Ender Özüsağlam’ın üstlendiği klibin senaryosu; Özüsağlam, Tufan Umut, Alican Gülle ve Aslı Türkeli tarafından kaleme alındı. Klipte, yolunu arayan bir karakterin içsel keşif süreci, pusula metaforu üzerinden anlatılıyor. Final sahnesinde karakter pusulasını teslim ederek yolculuğunu tamamlıyor. ALİCAN GÜLLE KİMDİR? Stuttgart doğumlu olan Alican Gülle, çocukluğunu Mersin’de geçirdi. Ege Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı’nda eğitim aldıktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimini Mersin Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim alanında tamamladı. Bağlama başta olmak üzere birçok telli çalgıda uzmanlaşan Gülle, sahne çalışmalarının yanı sıra akademik alanda da çeşitli başarılar elde etti. SSCI ve AHCI indeksli dergilerde yayımlanan araştırmaları TÜBİTAK tarafından ödüllendirildi. SNOB MAGAZİN

Geri