Adile Sultan Kasrı nerede? Nasıl gidilir? Tarihi önemi nedir?

A

Admin

Yönetici
Yönetici
HABER MERKEZİ-Osmanlı Padişahı II. Mahmud’un kızı Adile Sultan, 1826 yılında Topkapı Sarayı’nda dünyaya gelmiş ve çağdaş bir eğitim alarak yetişmiştir. Osmanlı hanedanı içinde divan sahibi tek kadın şair olarak bilinen Adile Sultan, Kandilli’nin imarına katkıda bulunmuş, yoksullara yardım etmiş ve yetim kız çocuklarının eğitimi için yoğun çaba göstermiştir.

Sultan Abdülmecid, 1856 yılında satın aldığı konağı, çok sevdiği kız kardeşi Adile Sultan’a yazlık ikametgâh olarak vermek istemiş, ancak bu isteği ölümünden sonra tahta geçen kardeşi Sultan Abdülaziz yerine getirmiştir. 1861 yılında Sultan Abdülaziz, harap durumda bulunan konağı yıktırarak, XIX. yüzyıl batı üslubunu taşıyan şimdiki sarayı inşa ettirmiştir.

Adile Sultan, vefatından önce sarayı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamış ve 1916’da ülkenin ilk yatılı kız lisesi olarak eğitim başlamıştır. 1986’daki yangının ardından restore edilen saray, 2005’te özel davet ve etkinlik alanı olarak yeniden açılmıştır.

Bg 12

ADİLE SULTAN KASRI’NIN ÖZEL ALANLARI

Alt Bahçe: Boğaz manzarası eşliğinde kokteyl veya açık hava etkinlikleri için kuş cıvıltıları ve yeşil alan ile konforlu bir ortam sunar.

Üst Bahçe: Yaz aylarında açık hava davetleri için ideal, ahşap zemin ve tarihi duvarlarla Boğaz manzarasının tadını çıkarabileceğiniz bir alan.

Parke Salon: Oval salona açılan kapıları ve uyumlu mimarisi ile kış davetleri, nikah seremonileri ve fuaye alanı olarak kullanılır.

Oval Salon: 19. yüzyıl ihtişamını taşıyan salon, Boğaz manzarası ve yüksek tavanıyla özel davetler için ideal olup, salon yanında avlu alanı da gece boyunca açıktır.

VIP Lounge: 180 derece Boğaz manzarasıyla butik davetler için özel alan sağlar; gelin ve damat odalarıyla düğün hazırlıklarını da içerir.

Seminer Salonu: Motivasyon, özel aile yemekleri veya şirket toplantıları için ayrılmış, ikinci Boğaz köprüsü manzaralı ferah bir salon.

Mermer Salon ve Toplantı Odaları: Ünlü ressam tabloları ile dekore edilen alanlar, toplantı ve fuaye etkinlikleri için kullanılabilir; toplamda 10 farklı oda ile kahvaltı, akşam yemeği ve kokteyl organizasyonları yapılabilir.

Adile Sultan Sarayi Dugun Ve Davet Organizasyonlari 3273

ADİLE SULTAN KASRI NEREDE VE NASIL GİDİLİR?

Adile Sultan Kasrı, İstanbul Üsküdar Kandilli Mahallesi’nde yer almakta olup, toplu taşıma ve özel araçla ulaşım kolaydır.

Toplu taşıma: Marmaray, M4 metro hattı, 11T, 12C, Avcılar ve Söğütlüçeşme otobüsleri

Özel araç: Üsküdar tabelaları takip edilerek kasra ulaşılabilir

Geri