Acar’dan GÜNDEME BAKIŞ’a özel açıklamalar... CHP’ye geçen meclis üyeleri de hain ve satılmış mı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
GÜNDEME BAKIŞ - Aliağa’da yerel seçimlere MHP’nin adayı olarak giren ve 3 dönem üst üste seçim kazanan Başkan Serkan Acar, “üçüncü defa seçilmenin sırrı nedir” sorusunu yanıtlayarak, meclis çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Geçtiğimiz aylarda CHP’den istifa eden meclis üyelerine yönelik CHP kanadından gelen eleştirileri de yanıtlayan Acar, eleştiri kaynaklarına ‘Demokrasi’ çıkışında bulundu. “MİLLETİN ARADIĞI SAMİMİYET VE HİZMET” Son yerel seçimlerde Türkiye genelinde belediyelerin çoğunluğunu, İzmir’de ise 30 belediyeden 28’ini CHP’nin kazanmasına rağmen Aliağa’da seçimi alan MHP’li Acar, işin sırrının samimiyette olduğunu dile getirerek, “Biz her zaman milletimize güvendik, milletimiz ne karar verirse en doğrusunu verir dedik, sığındığımız yer milletimizin iradesi. Samimiyetle hizmet etmeye çalışıyoruz, çözebildiğimiz sorunlar olur, çözemediğimiz sorunlar olur ama milletimizin ilk aradığı samimiyetle hizmet. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Samimiyetle hizmetimize milletimizde 3 dönem karnemizi olumlu verdi” açıklamasını yaptı. “SADECE HİZMET ETTİK, SEÇİM ODAKLI DÜŞÜNMEDİK” Türkiye genelindeki konjonktürün hatırlatılması üzerine Acar, son seçimlerde bin oy farkla seçimi alması noktasında, “Nedenine çok sebep bulabilirsiniz… Herkes bir sebep bulabilir, kimisi emekliler beklentisini alamadığı için diyor, kimisi ekonomi diyor ama ben Aliağa üzerinde baktığımda sebep bakmak yerine neticesinde aldığımız sonucun bizim tarafımızdan eksisi neydi, neyi eksik yaptık diye bakıyorum. Çünkü beklentimiz daha yüksekti, neticesinde sonuca bakmak lazım, demek ki daha fazla hizmet etmek gerekiyor. Biz hiç seçim odakl düşünmedik. Seçimden 1 gün önce de seçimden 1 gün sonra da… Ne olursa başımızın üstüne. Acaba kazanır mıyız tarafında değiliz” ifadelerini kullandı. “5 YIL SONRAYI HESAPLAYARAK İŞ YAPMIYORUM” “Acaba seçimi kazanabilir miyim diyerek hiç hizmet etmedim” diyen Acar, “Genel teamüller vardır seçime 1 yıl kala hizmet edin gibi… Biz seçimin ertesi günü Yolcu İskelesine başladık. Bizde hizmet durulmaz. 5 yıl sonrayı hesaplayarak iş yapmayı doğru bulmuyorum” dedi. SANA GELİNCE SENDEN GİDİNCE KÖTÜ MÜ OLUYOR?” Aliağa’nın CHP’li meclis üyeleri Yunus Akın ve Erdoğan Çoban, geçtiğimiz Mart ayında CHP’den istifa ederek bağımsız meclis üyesi olmuştu. 2 CHP’li ismin istifa etmesi mecliste dengeleri değiştirmiş, istifalarla birlikte meclis çoğunluğu gücü CHP’nin ellerinden gitmişti. Meclis üyelerinin istifasına yönelik İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İlçe Başkanı Ali Serçe başta olmak üzere CHP kanadından çok sayıda eleştiri gelmişti. Eleştiriler ve istifalara yönelik soruları yanıtlayan Acar şu açıklamalarda bulundu: “Bu doğru bir şey değil, demokratik bir yaklaşım değil. Meclis üyesi arkadaşlarımızın hepsi bizim için kıymetli. Bir partinin listesinden seçilseler de seçim olduktan sonra Aliağa Meclis Üyesi. Dolayısıyla hepsinin bizim için değeri var, hepsinin temel gayesi de hizmet etmek. Bir partiden bana geçince iyi oluyor da, aklı başında oluyor da benden gidince neden kötü oluyor. Bir milletvekili sana geçince iyi oluyor da senden gidince neden kötü oluyor? Bu demokratik bir yaklaşım değil. “CHP’YE GEÇEN MECLİS ÜYESİ DE Mİ HAİN, SATILMIŞ!” Özgür iradesi vardır meclis üyelerinin, kendince bir karar vermiş, bunu karalamaya çalışmak yanlış. CHP’ye geçen meclis üyesi yok mu, bunlarda mı hain, satılmış. İğneyi kendine çuvaldızı başkalarına batıracaksın. İradesidir, geçmiştir, bağımsıza geçmiştir, vardır bir sebebi. Özel nedeni olabilir, siyasi nedeni olabilir. Linç kampanyalarını siyasetin ruhuna uygun bulmuyorum, doğru da bulmuyorum. “BİZİM BİR TALEBİMİZ OLMADI” Acar, “Akın ve Çoban MHP saflarına katılacak mı” sorusuna ise, “Bizim öyle bir talebimiz olmaz, katılmak isterlerse değerlendiririz kendi ilkelerimiz doğrultusunda ama böyle bir talebimiz olmadı da olmaz da…” yanıtını verdi.

Geri