600 bin kamu işçisini ilgilendiren kritik zam anlaşması tamam: Türk-İş ve Hak-İş imzayı attı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde yürütülen kamu çerçeve protokolü pazarlıklarında mutlu sona ulaşıldı. Aralarında karayolları, demiryolları, elektrik üretim tesisleri, bakanlıklar, üniversiteler ve hastanelerin de bulunduğu kurumlarda görev yapan yaklaşık 600 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi süreci, bugün resmen tamamlandı. TARİHİ İMZA ANKARA’DA ATILDI TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri ile işveren tarafı, bugün Ankara’da düzenlenen basına kapalı törende protokolü imzaladı. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da katıldı. Taraflar adına TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert imza attı. İLK 6 AYDA YÜZDE 24 ZAM Protokole göre kamu işçilerine 2025’in ilk 6 ayında yüzde 24, ikinci 6 ayında ise yüzde 11 oranında zam yapılacak. Ayrıca sosyal haklarda da iyileştirme sağlanması bekleniyor. VEDAT IŞIKHAN: “SOSYAL DİYALOGLA SONUCA ULAŞTIK” Törende konuşan Bakan Işıkhan, “Yaklaşık 7 ay süren görüşmelerde sosyal diyalog ilkesiyle hareket ettik. 600 bin kamu işçimizin haklarını gözeterek, sınırlı bütçemizle en iyi noktaya ulaştığımızı düşünüyorum. Protokol, ülkemize ve emekçilerimize hayırlı olsun,” dedi. Işıkhan ayrıca memurları kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin de ağustos ayı sonunda tamamlanacağını belirtti. “YÜZDE YÜZ MEMNUNİYET YOK AMA...” TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ yetkilileri, sözleşmenin tam anlamıyla beklentileri karşılamasa da mevcut ekonomik koşullarda kabul edilebilir bir noktada olduğunu vurguladı. Ramazan Ağar, “En iyi toplu sözleşme masa başında biten sözleşmedir,” derken, Devlet Sert ise “Kamu işçisinin yükünü ve vebalini omuzlarımızda taşıyoruz. Müzakereyi sabırla yürüttük, sosyal diyalog kazandı,” ifadelerini kullandı. YENİ GÖZLER MEMUR SÖZLEŞMESİNDE Kamu işçileriyle sağlanan bu kritik uzlaşının ardından gözler memur toplu sözleşmesine çevrildi. Bakan Işıkhan, “Ağustos sonunda memurlarımızla ilgili süreci de başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum,” diyerek kamu çalışanları için umut verdi.

Geri