40 derece sıcağa rağmen kadınlar tarlada biber topluyor

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Gaziantep’te biber hasadı başladı. Gün boyu 40 dereceyi aşan kavurucu sıcaklıkta tarlada salçalık biber toplayan kadınlar, zorlu hava koşullarına rağmen çalışmaktan vazgeçmiyor. KADINLAR SICAK HAVA VE ZOR ŞARTLARA RAĞMEN MESAİDE DEVAM EDİYOR Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Gaziantep’te temmuzdan beri devam eden yüksek sıcaklık, kadınların tarladaki mesaisini etkilemiyor. İslahiye ve Şahinbey ilçelerinin köylerindeki biber tarlalarında çalışan kadınlar, zaman zaman 40-45 dereceyi bulan sıcaklıklarda sabah erken saatlerden öğleye kadar hasat yapıyor. İMECE USULÜ ÇALIŞAN KADINLAR SICAKLIĞA RAĞMEN ÇALIŞIYOR Şahinbey’in kırsal Muhacirosman Mahallesi’nde imece usulü çalışan kadınlar, yüksek sıcaklıklara rağmen biber topluyor. Gün ışığıyla tarlaya gelen kadınlar, öğle saatlerine kadar güneşin altında mesai yapıyor. KADINLAR SICAKLARA ALDIRMADIKLARINI SÖYLÜYOR Kadın çiftçilerden Leyli Kartal, “Bana göre hiç sıcak değil, ben hiç zorlanmıyorum. Sıcağı, çalışmayı ve bahçeye gelmeyi seviyorum. Zorlanmıyoruz, zevkle çalışıyoruz ve sıcaklıklar bizi yıldırmıyor” dedi. Aliye Kartal ise, “Elbette güneşin altında çalışmak zor oluyor ama zorlanınca dinleniyoruz. Bol su içiyoruz, kavun ve karpuz yiyoruz” ifadelerini kullandı. GENÇLER DE AİLELERİNE YARDIM İÇİN TARLADA Lise 2. sınıf öğrencisi Nazife Coşkun, yaz tatilinde aile ve ninelerine destek için biber hasadına katıldığını belirtti. “Güneşin altında eğilerek biber topladığımız için belimiz ağrıyor. Bu sıcakta biber toplamak çok zor oluyor ama biberleri hasat etmek zorundayız” dedi.

Geri