1. ve 5. sınıf öğrencilerinin sınıfları belli oldu mu? Sınıflar nasıl öğrenilir? MEB sınıf öğrenme 2025

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yeni eğitim öğretim yılına sayılı günler kala, 1. ve 5. sınıf öğrencileri ile velilerinin merakla beklediği şube belirleme kura sonuçları gündemde. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılı takvimine göre uyum haftasının 1 Eylül’de başlayacağını ve okulların 8 Eylül’de açılacağını duyurdu.

2025 2026 Egitim Yilinda Sinif Belirleme Kuralari Ne Zaman Yapilacak Veliler Kura Sonuclarini

1. VE 5. SINIF ŞUBE BELİRLEME KURASI NE ZAMAN YAPILACAK?

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı rehbere göre, ilkokul 1. sınıf şubeleri ile sınıf öğretmenleri ve ortaokul 5. sınıf şubeleri için kura çekimi 27 Ağustos 2025’te başladı. Kura işlemleri, uyum haftasından önceki 3 iş günü içerisinde okul müdürlüklerince tamamlanacak.

SINIFLAR NASIL BELİRLENİYOR?

İlkokullarda öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, ortaokullarda ise öğrencilerin şubeleri e-Okul sistemi üzerinden belirlenecek. e-Okul’da “Öğrenci Ekle, Öğrenci Nakil Başvuru, Sınıf Değişikliği Talep, Sınıf-Şube ve Öğretmen İşlemleri” ekranları üzerinden süreç yürütülüyor. Kura öncesinde öğretmen ihtiyacı ve atama işlemleri il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince tamamlanıyor.

ÇOKLU YABANCI DİL MODELİ VE ŞUBE AÇILMASI

Ortaokullarda uygulanan Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli kapsamında 5. sınıf seviyesinde toplam şube sayısı 6’ya kadar olan okullarda 1 normal sınıf; 6 ve üzeri okullarda en fazla 2 normal sınıf açılabilecek. Normal sınıfta eğitim almak isteyen öğrenciler için “Şube Tercihi” e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden alınacak.

SINIF BELİRLEME KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Uyum haftasının 1 Eylül’de başlaması göz önüne alındığında, sınıf belirleme kura sonuçlarının en geç 29 Ağustos 2025 Cuma günü açıklanması bekleniyor.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Veliler, 1. ve 5. sınıf öğrencilerinin şube bilgilerini e-Okul sistemi üzerinden sorgulayabilecek ve detayları görüntüleyebilecek.

ŞUBE DEĞİŞİKLİĞİ İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Şube değişikliği talep eden öğrenciler için işlemler, e-Okul / İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemleri / Rehberlik Servisi üzerinden yapılacak. 2025-2026 eğitim öğretim yılında ilk talepler 11 Eylül Perşembe gününe kadar alınacak, öğrencilerin yeni şubeleri 12 Eylül Cuma günü e-Okul tarafından belirlenecek. Talepler, eğitim yılı boyunca her hafta Perşembe gününe kadar alınmaya devam edecek ve Cuma günleri yeni şubeler belirlenecek.

DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Sistem güncelleme ve geliştirme çalışmaları doğrultusunda e-Okul ekranlarında değişiklikler olabilir. İş ve işlemler, Yönetmelik ve Yönerge hükümleri ile ekranlarda yapılan bilgilendirmelere göre yürütülecek.

HABERTÜRK

Geri