A
Admin
Yönetici
Yönetici
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Karalar, memleketi Adana’ya nakledilmek ve yargılanmak üzere Adalet Bakanlığı’na resmi başvuruda bulundu. VAHAP SEÇER’DEN KARALAR’IN TALEBİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA Türkiye Belediyeler Birliği Başkanvekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silivri’de tutuklu bulunan belediye başkanlarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Seçer, Karalar’ın Adalet Bakanlığı’na yaptığı başvuruyu şu sözlerle aktardı: “‘Ben Adanalıyım. Ben Adana’ya gideyim. Adana’da yargı karşısına çıkarsınlar. Adana’da cezaevinde tutuklu mahkeme sürecimi bekleyeyim. Benim İstanbul’da Silivri’de ne işim var’ diyor.” YOLSUZLUK SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLULUK Karalar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. Seçer, Karalar’a yöneltilen suçlamaların 2016 yılına dayandığını belirterek, “Zeydan Başkan’ın şöyle bir özel durumu var. Biliyorsunuz ona isnat edilen suç 2016’lı yıllara gidiyor. Yani bugün İBB dosyasıyla alakası yok aslında. İBB dosyası isnat edilen bir örgütten bahsediliyor. O tarihlerde zaten böyle bir örgüt iddiası yok ortada” dedi. (Gerçek Gündem)