A
Admin
Yönetici
Yönetici
Tıbbi müdahale olmadan verdiği kilolarla dikkat çeken Zara, kilo verme sürecinde yaşadığı değişimi ve yaklaşımını takipçileriyle paylaştı. ZARA 16 KİLO VERDİ, DEĞİŞİMİNİN DETAYLARINI ANLATTI Şarkıcı Zara, son dönemlerde verdiği kilolarla sosyal medyada ve gündemde yer aldı. 48 yaşındaki sanatçı, bu değişimin nasıl gerçekleştiğini sosyal medya üzerinden paylaştı. TIBBİ MÜDAHALE OLMADAN KİLO VERDİ Zara, kilo verme sürecinde herhangi bir tıbbi yöntem uygulamadığını belirtti. Sanatçı, yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı: "Yağlarımla önce savaştım, farklı sporlar denedim, danslar ettim, onlarca farklı diyet deneyimledim, aç kaldım, ben bu kadar çılgınca uğraşırken psikolojime sonsuz katkısı olan 'Zara kilo almış, Zeyna'ya dönmüş' seslerini duydum. En sonunda yoruldum." METABOLİZMASINI DEĞİŞTİREREK KİLO VERDİ Zara, zaman içinde yaptığı araştırmalarla metabolizması hakkında bilgi edinmeye başladığını söyledi. Kendi ifadesiyle: "Bu konuda bilgilendikçe artık yağlarla savaşmamayı, sadece onları yanlış metabolizma seçimlerimle biriktirdiğimi öğrendim. Çünkü organizmamızda iki metabolizma türü varmış. Ben de yıllarca yanlış olanı kullanmışım. 90 gün önce, bu kısır döngüden çıkmak nasip oldu. Bir metodolojiyle, beslenme tercihlerimi değiştirerek metabolizmamı dönüştürmeyi öğrendim." SIKI DİSİPLİN UYGULADI Zara, sürecin kolay olmadığını ve sosyal ortamlarda birçok davete katılmasına rağmen yeme alışkanlıklarını kontrol altında tuttuğunu şu sözlerle dile getirdi: "Bunu yapmayı seçerken birçok özenli hazırlanmış sofralara oturmadım, geçerken masanın kenarından bir besine dokunmadım, ısrar edilse de tadına bakmadım. İnsan yeter ki istesin." (SÖZCÜ)