A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, kaldırım işgali gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından mühürlenen ikinci el eşya dükkanının sahibi 64 yaşındaki Raşit Bağçeci, dükkanın içinde saatlerce mahsur kaldı. 11 yıldır aynı dükkanda çalışan Bağçeci, kapının mühürlendiğini uyandığında fark ettiğini ve yaklaşık altı saat boyunca dışarı çıkamadığını anlattı. Alaybey Mahallesi’nde yaşanan olayda, Bağçeci sabah kapının mühürlendiğini görünce önce duruma güldüğünü ancak mührü bozmanın cezası olduğunu bildiği için dışarı çıkmaya cesaret edemediğini söyledi. “Kendimle konuştum, ‘Bu kadar büyük bir mesele mi?’ dedim,” diyen Bağçeci, yalnız yaşadığını ve evine çıkmanın bile zahmetli olduğunu belirtti. İçeride mahsur kaldığı sürede yerel basın ve İçişleri Bakanlığı’nı aradığını dile getiren esnaf, Karşıyaka Belediyesi zabıta ekipleri geldiğinde kapıyı arkasından kilitleyip dışarı çıkmadığını ifade etti. Dükkanın 11 Temmuz’da mühürlendiğini ve bir haftalık kapatma cezası aldığını da sözlerine ekledi. Yaşadığı olay karşısında yaşadığı şaşkınlığı ve üzüntüyü dile getiren Bağçeci, “Sabah kalktığımda kapının mühürlü olduğunu gördüm ve saatlerce içeride perişan halde bekledim,” dedi. (Sözcü)