A
Admin
Yönetici
Yönetici
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN AŞ bünyesinde faaliyet gösteren Yuvamız İzmir Çocuk Etkinlik Merkezleri, yeni eğitim öğretim yılına başladı. 36-66 ay arası bin 698 çocuğun eğitim göreceği merkezler, 15 ilçede 22 noktada hizmet veriyor. Başkan Dr. Cemil Tugay’ın kararıyla aylık ücretler 5 bin TL’den 4 bin TL’ye düşürüldü. “YIL SONUNDA 30 MERKEZE ULAŞACAĞIZ” Yuvamız İzmir Müdürü Eda Kaygusuz, yeni dönemi geçen hafta hizmet içi eğitimle başlattıklarını belirterek, “Ağustos ayını oryantasyon ayı olarak düzenledik. Alanında uzman 221 personelimiz, 15 ilçede 22 merkezimizde bin 698 çocukla hizmetteyiz. Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın isteği üzerine merkez ücretleri 4 bin TL’ye düşürüldü. Şimdiye dek 22 merkezimizi açtık, 6 merkezin de hazırlığı devam ediyor. Yıl sonunda 30 merkezimizde daha çok çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Kaygusuz, doğa temelli öğretim yaklaşımıyla eğitim verdiklerini, çocuk hakları konusunda bilgilendirme yaptıklarını ve belediyenin diğer birimleriyle iş birliği içinde gezi ile kültür-sanat etkinlikleri düzenlediklerini söyledi. “ZAM BEKLERKEN İNDİRİM OLDU” 4 yaşındaki Poyraz Efe Dalak’ın annesi Irmak Dalak, “Merkezden gayet memnunuz. Oğlum severek geliyor. Maddi sebeplerden dolayı bu yıl zam olur mu diye düşünüyorduk. Ücreti öğrenince şaşırdık ve sevindik. Başkanımıza teşekkür ederiz. Zam beklerken indirim oldu” dedi. Dalak, özel anaokullarına kıyasla buradaki ilgi ve eğitimin farkını vurguladı. “4 BİN LİRA MUAZZAM OLDU” 4 yaşındaki Adnan Arın Sarıhanlıoğlu’nun annesi Tuğçe Sarıhanlıoğlu ise, “Ekonomik olarak baş edemedik ve bu imkânı değerlendirmek istedik. Özel anaokulları ile Yuvamız İzmir arasında fark yok, hatta fazlası var. Başkanımız çocuklarımıza zaman zaman dondurma yolluyor. Ücretin 4 bin liraya düşmesi muazzam oldu. Ekonomik olarak rahatladık” diye konuştu. “OĞLUMUN ŞANSI OLDU” 3 yaşındaki Aras Temel’in annesi Gizem Sema Temel, “Çocuğumun gelişiminde buranın etkisi çok büyük. Geçen yıl ücretler 10 bin liraydı, Cemil Başkanımız 5 bin liraya düşürdü. Bu sene 4 bin lira oldu. Sosyal belediyecilik anlayışıyla kâr amacı gütmediklerini söylüyor. Burası oğlumun şansı oldu” ifadelerini kullandı. EĞİTİM VE ETKİNLİKLERLE ZENGİN İÇERİK Yuvamız İzmir; uzman kadrosu, ferah binaları, üç öğün sağlıklı beslenme programı ve dopdolu etkinlikleriyle öne çıkıyor. Bilişsel, duygusal, motor, dil ve öz bakım becerilerini geliştiren programın yanında Jimnastik, Görsel Sanatlar, İngilizce, Yaratıcı Drama ve bu yıl eklenen Çocuk Yogası gibi dersler de veriliyor. PSİKOSOSYAL DESTEK BİRİMİ Merkezlerde üç psikolog, dört psikolojik danışman ve iki sosyolog görev yapıyor. Psikososyal destek birimi, özel gereksinimi olan çocukları tespit ederek aileleri bilinçlendiriyor, yönlendirme yapıyor. Velilere çevrim içi ve yüz yüze seminerler düzenleniyor. Çocuklara mahremiyet, akran zorbalığı ve sınıf kuralları konularında eğitimler veriliyor.