YRP Bingöl İl Başkanı’ndan, Engelliler Günü’nde Anlamlı Ziyaret

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yeniden Refah Partisi (YRP) Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Bingöl Engelliler Platformu’nu ziyaretinde, toplumsal vicdanın, farkındalığın ve sorumluluğun yeniden gözden geçirilmesi gereken bu haftada, engelli bireylerin yaşadığı sorunları görünür kılmak ve eşitlik mücadelesine destek çağrısında bulundu. Hatısaru, ülke genelinde engelli bireylerin halen temel insan haklarına tam anlamıyla erişemediğine dikkat çekerek “Erişilebilirlik, istihdam, sosyal güvenlik gibi alanlarda ciddi eksiklikler sürerken; en temel alanlar olan sağlık ve eğitim hizmetleri dahi birçok engelli birey için ulaşılmaz durumdadır. Çalışma hayatında da engelli bireyler eşit koşullarda var olamamakta; yasal istihdam kotaları çoğunlukla sembolik olarak yerine getirilmektedir” dedi. ENGELLİ BİREYLER İŞ KONUSUNDA DESTEK BEKLİYOR Bingöl’de de engelli bireylerin iş konusunda destek beklediğini hatırlatan Hatısaru, “50 ve üzeri işçi çalıştıran kamu-özel firmalar en az yüzde 3 engelli bireyi barındırmak zorundadırlar. Bu anlamda ilgili kamu görevlileri, bu yasal durumun takipçisi olmalı ve mevzuata uygun hareket edilmesi hususunda gerekli uyarıları yapmalı, engelli vatandaşlarımızı da dönemsel olarak bilgilendirmeleri hususunda hassasiyetlerini beklemekteyiz. Engellilik bir eksiklik değil, toplumsal düzenin eşitsizliğidir. Yardım değil, hak; merhamet değil, adalet temelinde bir anlayışla hareket etmek gerekmektedir. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası, gerçek bir eşitlik için sesimizi yükseltme, taleplerimizi açıkça dile getirmemiz gereken bir zamandır. Engelli bireylerimizin sağlık, eğitim, barınma, sosyal haklar ve insan gibi yaşama haklarının yanında olduğumuzu ve bu yolda mücadeleye devam edeceğimizi vurgulamak isteriz. Bu vesileyle; tüm engelli kardeşlerime sağlık, huzur ve onur dolu bereketli bir ömür diliyor; fedakâr ailelerine, onlarla omuz omuza çalışan kamu görevlilerimize ve gönüllülere şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Geri