Yolsuzluk soruşturmasında flaş İmamoğlu gelişmesi

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik devam eden yolsuzluk soruşturmasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan isimler için aylık olağan tutukluluk incelemesi gerçekleştirildi. İmamoğlu tahliye talep etti Sulh Ceza Hakimliği’ndeki aylık tutukluluk incelemesine Ekrem İmamoğlu, SEGBİS aracılığıyla katılmayacağına dair dilekçe sundu. Diğer isimlerse SEGBİS ile bağlanarak tahliyelerini talep etti. Tutukluluk hallerine devam kararı Hakimlik, Ekrem İmamoğlu ve Murat Ongun’un aralarında bulunduğu 31 kişi hakkında, üzerlerine atılı suçlar için öngörülen ceza miktarı, delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, tanıklar ve mağdurlar üzerinde baskı yapma ihtimalleri olduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Şişli Belediye Başkanı hakkında karar Yolsuzluk dosyası ile birlikte açılan PKK/KCK terör örgütüne yardım etmek suçundan başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da tutukluluğuna devam kararı verildi. Soruşturma İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk ve “PKK/KCK’ya yardım” soruşturmaları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Yolsuzluk soruşturması, 18 Ekim 2024’te CHP’de para sayma görüntüleri ve tanık beyanlarıyla başladı; suçlamalar arasında suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap, ihaleye fesat karıştırma, nitelikli dolandırıcılık ve kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme yer alıyor. Terör soruşturması ise 31 Mart 2024 seçimlerinde “kent uzlaşısı” üzerinden PKK/KCK’ya yardım iddiasıyla açıldı. İBB iştiraklerinde (İstanbul Planlama Ajansı, BİMTAŞ) terör örgütü mensubu veya sempatizanlarının işe alındığı öne sürülüyor. Soruşturma kapsamında gözaltı ve ifade işlemleri İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde, yargılama süreçleri Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yapıldı. İlk operasyon 19 Mart 2025’te gerçekleşti; Ekrem İmamoğlu’nun Sarıyer’deki evinde arama yapıldı, kendisi ve 86 diğer şüpheli gözaltına alındı. Toplam 106 kişi için gözaltı kararı çıkarılmıştı; 99’u yolsuzluk, 7’si terör soruşturması kapsamındaydı. Gözaltına alınanlar arasında İmamoğlu, Murat Ongun, Mehmet Murat Çalık, Buğra Gökçe, Ercan Saatçi, Resul Emrah Şahan ve Mahir Polat vardı.

Geri