A
Admin
Yönetici
Yönetici
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, üniversite tercih döneminde tüm paydaşlara önemli sorumluluklar düştüğünü belirtti. Özvar, özellikle öğrencilerin psikolojilerini etkileyebilecek olumsuz tutum ve paylaşımlardan kaçınılması gerektiğine vurgu yaptı. TERCİH DÖNEMİNDE PSİKOLOJİK DESTEĞE VURGU Özvar, "Öğrencilerimizin, tercih döneminde psikolojilerini etkileyecek, rahatsız edecek tutum, davranış ve paylaşımlardan fevkalade kaçınmak lazım." dedi. YKS'ye giren ve tercih aşamasındaki aday öğrencilere başarı dileklerini ileten Özvar, bu sürecin öğrenciler için kritik ve heyecan verici olduğunu ifade etti. KURUMLARIN İTİBARINI KORUMAK ORTAK GÖREV Üniversitelerin tüm toplumun ortak kurumları olduğunu ifade eden Özvar, bu kurumların itibarının korunmasının herkesin görevi olduğunu söyledi. "Kurumlarımızın çıktılarını önemsizleştirmeye çalışmak, değersizleştirmeye çalışmaktan fevkalade katiyetle kaçınmak lazım." diyerek kurumların saygınlığının önemine dikkat çekti. PAYDAŞLARA ÇAĞRI: PSİKOLOJİK BASKIYA KARŞI DESTEK OLUNMALI Özvar, yöneticilere, medya mensuplarına, özel sektör ve kamu kurumlarına seslenerek, öğrencilerin karşılaştığı psikolojik baskıya karşı birlikte destek olunması gerektiğini söyledi. "Tartışmalarda, üniversitelerimizin itibarını, kurumsal kredibilitesini fevkalade yüksek tutmaya gayret etmemiz lazım." dedi. NTV