YKS Tercihlerinde Kritik Süreç Başlıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının 19 Temmuz’da açıklanmasının ardından üniversite adayları için tercih süreci yarın başlıyor. Adaylar, tercihlerini 13 Ağustos’a kadar tamamlayabilecek. Tercih işlemleri ÖSYM’nin “ais.osym.gov.tr” adresinden gerçekleştirilecek. Adaylara tercih sürecinde rehberlik edecek 2025 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjan Kılavuzu ise 30 Temmuz’da yayımlandı. Adayların tercihlerini belirlemeden önce yayımlanan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor. 21 ve 22 Haziran’da düzenlenen 2025-YKS’ye 2 milyon 560 bin 649 aday başvururken, ilk oturum olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) 2 milyon 351 bin 641 aday katıldı.

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2025-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.”

Geri