A
Admin
Yönetici
Yönetici
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2025 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci hakkında önemli bilgiler paylaştı. Adaylar, tercih kılavuzuna erişim sağlayabilecek ve bireysel olarak T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle tercihlerini yapabilecekler. Kılavuzda, ön lisans bölümleri Tablo-3, lisans bölümleri ise Tablo-4 olarak yer alacak. YKS TERCİH KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK? ÖSYM, üniversite programları ve kontenjanlarına ilişkin çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Tercih kılavuzu 30 Temmuz 2025 tarihinde erişime açılacak. Adaylar tercihlerini 1-13 Ağustos tarihleri arasında tamamlayabilecek. YKS TABAN PUANLARI VE ÖNEMİ Tercih yaparken adaylar üniversitelerin taban puanlarını göz önünde bulunduracak. Taban puan, ilgili yükseköğretim kurumunun kabul ettiği en düşük puanı ifade eder. 2025 YKS taban puanları ise yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra ÖSYM tarafından ilan edilecek. Adaylar tercih sürecinde geçtiğimiz yılın taban puanlarını referans olarak kullanabilecek. TERCİHLER NASIL YAPILACAK? YKS tercihlerinin 1-13 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM’nin adresinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile bireysel olarak yapılması gerekiyor. Tercihler sadece elektronik ortamda kabul edilecek, posta, fax veya e-posta yoluyla gönderilen tercihler işleme alınmayacak. TERCİH KILAVUZUNDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Kılavuzda adaylar; program adı, öğretim süresi, puan türü, genel ve özel kontenjan bilgileri, başarı sırası ve taban puan gibi detaylara ulaşabilecek. Ayrıca, özel ve genel şartlar da kılavuzda belirtilecek. Tercih listesini hazırlarken bu detaylara dikkat edilmesi gerekiyor. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK? Merkezi yerleştirmelerde adaylar, puanları, tercih sıralaması ve üniversitelerin kontenjanlarına göre yerleştirilecek. Aynı programı tercih eden adaylar arasında yerleştirmede yerleştirme puanı ve varsa ek puan toplamı yüksek olan öncelikli olacak. Eşitlik halinde ise ilgili puan türündeki yüksek puan tercih nedeni olacak. NTV