Yeniden aynı yerde, aynı heyecanla. Medya Keşan 32 yaşında

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yeniden aynı yerde, aynı heyecanla. Medya Keşan 32 yaşında ERDOĞAN DEMİR Gazetemizin 32. Yılında Birlikteyiz. Ayrıca Medya Keşan’da Yazı İşleri Müdürlüğümde 2. Yılım bazı dönüşler vardır ki sadece bir görev değişikliği değil, hayat yolculuğunun içten gelen bir tamamlayıcısıdır. Benim için Medya Keşan’a dönüş tam da böyle bir anlam taşıyor. Bugün, sadece kendi mesleki serüvenimin değil, aynı zamanda bu gazetenin de 32 yıllık yolculuğunun bir parçası olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. 1993 yılında, Keşan’da günlük yayın hayatına başlayan Medya Keşan Gazetesi’nin ilk yazı işleri müdürü olarak görev aldığımda, henüz genç bir gazeteciydim. O günlerde haber, sokakta yazılır; daktilo sesleri geceye karışır, sabah manşetlere dönüşürdü. Kurucu sahibi Yılmaz Özkaya ile birlikte başladığımız bu yolculuk, sadece bir meslek icrası değil; Keşan’ın hafızasına birlikte not düşmenin adıydı. Ve şimdi, 2025 yılında, Medya Keşan’ın 32. kuruluş yıldönümünde, aynı çatı altında yeniden yazı işleri müdürü olarak görevdeyim. Bu bir tesadüf değil. Bu, yılların birikimiyle yeniden aynı heyecanı, aynı sorumluluğu omuzlamanın ve geçmişe duyduğum vefanın bir tezahürü. 1996’DAN KAMUYA, 2022’DE EMEKLİLİĞE… AMA GAZETECİLİK HİÇ GİTMEDİ 1996 yılında Medya Keşan’dan ayrılarak önce Enez Belediyesi (2001), ardından Keşan Belediyesi (2004) ile başlayan kamu görevlerim, bana başka bir pencereden halkla temas kurma fırsatı sundu. Kalem yerini evraklara, haber telaşı yerini vatandaşın sorunlarına çözüm bulmaya bıraktı. 2022 yılında emekli olduğumda, içimde hâlâ eksik kalan bir parça vardı: gazetecilik tutkusu. O tutku hiç sönmedi. Ve 2024 yılında, Medya Keşan’ın yeni imtiyaz sahibi Mustafa Bezbaş’ın davetiyle, başladığım noktaya, ilk göz ağrıma geri döndüm. BUGÜN DAHA FAZLASIYIM: Artık sadece bir gazeteci değilim. Yerel yönetimde yıllar geçirmiş bir gözlemciyim. Sivil toplumda aktif görev almış bir toplum gönüllüsüyüm. Sporun, kültürün, sanatın içinden gelen bir destekçiyim. Ama hâlâ en çok, halkın sesini manşet yapan bir gazeteciyim. İkinci Kez Aynı Masa, Aynı Sorumluluk 1 Nisan 2024’te, yıllar sonra ikinci kez Medya Keşan’ın Yazı İşleri Müdürü oldum. Bugün görevimde ikinci yıla girerken, bir kez daha bu şehrin gündemini, dertlerini, başarılarını ve hikâyelerini sayfalara taşımaktan büyük bir onur duyuyorum. 40 YILI AŞAN BİR GAZETECİLİK YOLCULUĞU Gazetecilik hayatım 1983’te Önder Gazetesi’nde başladı. Yıllar içinde; Sabah, Günaydın, Cumhuriyet, Foto Maç, Fotospor, Akşam, Anadolu Ajansı, ATV, NTV, Star TV, Rumeli TV, Tek Rumeli TV, Trakya TV, Keşan FM, Gürer FM, Volkan ve Adalet Gazeteleri gibi pek çok basın kuruluşunda yer aldım. Sadece habercilik değil; TV yapımcılığı, radyo sunuculuğu, saha muhabirliği ve programcılık da yaptım. “Geniş Açı”, “Yerel Demokrasi”, “Spor Gündemi” “Spor Zamanı” oğlumun kurduğu FE TV Youtube kanalında 2023/2024 sezonunda BAL Ligi’nde mücadele eden Keşanspor’un belki de Türkiye’de Youtube kanalında maçlarını ilk kez yayınladık. Bu programlarla hem ekranlara hem mikrofonlara ses verdim. GÜNÜMÜZ TEMSİLCİLİKLERİ VE UNVANLAR 8 Şubat 2023 – Medya Keşan’a muhabir olarak geri döndüm 1 Nisan 2024 – İkinci kez Yazı İşleri Müdürlüğü görevine geldim 23 Temmuz 2023 – Turkuaz Basın Kartı sahibi oldum İGFA Edirne Temsilciliği SKY UK Keşan Temsilciliği Türkiye Yerel Basın Birliği Edirne Şube Başkanlığı Uluslararası Yazarlar ve Gazeteciler Derneği Edirne Temsilciliği Dünya Folklor Festivalleri Trakya Temsilciliği YEREL BASIN: KEŞAN’IN HAFIZASI OLMAK Gazetecilik sadece haber yazmak değil; bir şehrin ruhunu duyumsamak, belleğini oluşturmak ve geleceğe not düşmektir. Medya Keşan, 32 yıldır bu sorumluluğun bilinciyle yayın yapıyor. Ben de bu kurumda, hem geçmişe tanıklık etmeye hem de geleceği kayda almaya devam ediyorum. SON SÖZ VE MİNNETLE… Bu yazının yayımlandığı gün, yani bugün Medya Keşan 32. yaşına giriyor. Ve ben, bu özel yıldönümünde ikinci kez Yazı İşleri Müdürü olarak görevde olmanın gururunu yaşıyorum. Başta 1993 yılında bana göreve layık gören Yılmaz Özkaya’ya ve bu görevi bana yeniden layık gören Mustafa Bezbaş’a, birlikte çalıştığım kıymetli yol arkadaşlarıma ve her sabah gazetemizi ellerine alıp “bugün ne olmuş?” diyen siz değerli okurlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Gazetecilikte esas olan nereden başladığın değil, nerede durduğundur. Ben hâlâ halkın yanında, kalemin başında, gerçeğin izindeyim. Yıllar geçse de gazetecilik tutkusu değişmiyor. Sadece olgunlaşıyor, derinleşiyor ve daha da güçleniyor. Ve şimdi… Bir kez daha: Yazmaya devam. İyi ki varsın Medya Keşan, iyi ki birlikteyiz.

Geri