Yeni akademik yılda dersler ne zaman başlayacak? Üniversitelerde son durum

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim-öğretim yılı yaklaşırken, üniversite öğrencileri ve adayları akademik takvimle ilgili detayları araştırmaya başladı. YKS tercih sürecinin başlamasıyla birlikte kayıt ve ders başlangıç tarihleri gündeme geldi. YKS TERCİHLERİ 1 AĞUSTOS’TA BAŞLADI Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan takvime göre, 2025-YKS sonuçları 19 Temmuz’da açıklandı. Tercih işlemleri ise 1 Ağustos – 11 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Bu sürecin tamamlanmasının ardından tercih sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte üniversite kayıtları başlayacak. KAYITLAR AĞUSTOS SONUNDA BAŞLAYABİLİR Kayıt tarihleri her üniversitenin kendi akademik takvimine göre belirlense de, geçmiş yıllardaki uygulamalara benzer şekilde Ağustos ayının son haftası veya Eylül’ün ilk haftasında kayıt işlemlerinin başlaması bekleniyor. E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT İMKANI Kayıt süreci, birçok üniversitede E-Devlet üzerinden dijital olarak gerçekleştirilebiliyor. Bu sistem üzerinden kayıt yaptıran adayların bazı durumlarda fiziki belge teslimine gerek kalmıyor. Ancak üniversitelerin belirlediği prosedürler birbirinden farklı olabileceği için öğrencilerin ilgili yükseköğretim kurumlarının resmi duyurularını takip etmeleri gerekiyor. EĞİTİM GENELLİKLE EYLÜL SONUNDA BAŞLIYOR Türkiye genelinde üniversitelerin büyük bir bölümü akademik takvimini Eylül sonu veya Ekim başı olarak planlıyor. Akademik yılın başlama tarihi her üniversite tarafından ayrı ayrı ilan edilecek. HÜRRİYET

Geri