Yemeğin tadı tutmuyorsa işte sebebi! Sinsice karışıyor, gözden kaçan 'tahta'

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
67ff8af30a76949bbc0350a8.jpg

1- Baharatlar

Baharatların sonsuza kadar dayandığına inanıyor olabilirsiniz ancak onların da bir son kullanma tarihi olduğunu unutmamalısınız.

67ff8ab90a76949bbc03509e.jpg


Uzmanlar çoğu öğütülmüş baharatın yaklaşık iki yıl dayandığını söylüyor. Zaman geçtikçe baharatlar doku ve tatlarını kaybederler. Bu da yemeklerinizi lezzetsiz ve sağlıksız bir hale getirir.

2- Plastik gıda kapları

Plastik gıda kapları ne kadar kaliteli olursa olsun eğer yıkandıklarında temizlenmiyorlarsa, lekeleniyorlarsa veya yiyecek kokularını tutuyorlarsa atılmaları veya geri dönüştürülmeleri gerekir
. Eski kapların yiyeceklerinizi taze tutma olasılığı da daha düşüktür.

67ff8ac50a76949bbc0350a1.jpg


3- Kesme tahtaları

Kesme tahtaları mutfaklarımızda yoğun bir şekilde kullanılıyor ve zamanla çiziliyor, lekeleniyor ve oluklanıyor, bu da onları düzgün bir şekilde temizlemeyi zorlaştırıyor.


67ff8ad40a76949bbc0350a3.jpg


Bu nedenle ahşap kesme tahtalarınızı kullanım sıklığınıza göre değiştirmeli ve yerine yenisini koymalısınız. Eğer bu tahtaları sık sık yenilemek sizin için zor oluyorsa öyleyse cam kesme tahtası satın alabilir ve bunları daha uzun süre kullanabilirsiniz.
 
Geri
Üst