A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılıp uzatılmayacağı merak edilirken, öğrenciler ve veliler okul tatilinin erkene çekilip çekilmeyeceğini sorguluyor. MEB: YAZ TATİLİ 20 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK Kurban Bayramı tatiline sayılı günler kala milyonlarca öğrenci ve veli, yaz tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), daha önce yaptığı açıklamada 2023-2024 eğitim öğretim yılının 20 Haziran’da sona ereceğini ve bu tarihte öğrencilerin yaz tatiline çıkacağını duyurmuştu. KURBAN BAYRAMI TATİLİ VE OKUL ARASINDAKİ BOŞLUK DİKKAT ÇEKİYOR Kurban Bayramı bu yıl 6-9 Haziran tarihleri arasında kutlanacak. Arefe günü ise 5 Haziran’a denk geliyor. Bu durumda okul tatiliyle bayram arasında yaklaşık 10 günlük bir boşluk bulunuyor. Bu nedenle tatilin erkene çekilmesi ya da bayram tatilinin uzatılması ihtimalleri gündeme geldi. RAMAZAN BAYRAMI ÖRNEĞİ BEKLENTİYİ ARTIRDI Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinin de 9 güne çıkarılması gündemdeki yerini koruyor. Tatilin 10 güne uzatılması durumunda, okulların da bu karardan etkilenip etkilenmeyeceği tartışılıyor. Ancak şu an için resmi bir açıklama yapılmış değil. BAKAN TEKİN: TATİL TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce yaptığı açıklamada, yaz tatilinin planlandığı gibi 20 Haziran’da başlayacağını ve herhangi bir değişiklik öngörülmediğini vurgulamıştı. Bu açıklama, okul tatilinin Kurban Bayramı tatilinden etkilenmeyeceği yönünde net bir mesaj olarak değerlendiriliyor. Kaynak: Haber Merkezi