A
Admin
Yönetici
Yönetici
Hibrit elektrolit yapısıyla öne çıkan yarı-katı bataryalar, daha yüksek enerji yoğunluğu ve güvenlik sunmayı hedefliyor. DENEME ÜRETİMİ 2025’İN SON ÇEYREĞİNDE BAŞLAYACAK SVOLT Energy, 140 Ah kapasiteye sahip yarı-katı hal bataryalarının ilk nesli için deneme üretimini 2025'in dördüncü çeyreğinde başlatmayı planlıyor. Bu bataryaların BMW'nin alt markası MINI'ye tedarik edileceği açıklandı. Seri üretimin ise 2027 yılına kadar devreye alınması hedefleniyor. HİBRİT ELEKTROLİT YAPISIYLA GELİŞTİRİLDİ Yarı-katı hal bataryalar, sıvı elektrolit kullanan lityum-iyon sistemlerle tam katı hal bataryalar arasında konumlanıyor. Bu batarya teknolojisi, sıvı ve katı elektrolitlerin birleşimini içeriyor. Amaç, geleneksel bataryalara kıyasla daha uzun ömür, daha yüksek enerji yoğunluğu ve gelişmiş güvenlik sağlamak. ENERJİ YOĞUNLUĞUNDA YENİ HEDEFLER SVOLT Başkanı Yang Hongxin, ilk nesil yarı-katı hal bataryaların 300 Wh/kg enerji yoğunluğu sunacağını ve düşük maliyetli üretimin hedeflendiğini belirtti. İkinci nesil ürünlerde bu değerin 360 Wh/kg seviyesine çıkarılması planlanıyor. SERİ ÜRETİM HATLARI KULLANILACAK SVOLT, deneme üretiminin mevcut seri üretim altyapısı üzerinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Şirket, bu sayede geliştirme sürecini hızlandırmayı ve üretim verimliliğini artırmayı amaçlıyor. TAM KATI HAL BATARYALAR İÇİN DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR Şirket ayrıca tamamen katı elektrolit kullanılan batarya türleri üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bu sistemlerde hedeflenen enerji yoğunluğu 400 Wh/kg olarak açıklandı. Kullanım alanları arasında otomotiv sektörünün yanı sıra alçak irtifa hava araçları da bulunuyor. YENİ NESİL DRAGON ARMOR BATARYASI SERİ ÜRETİME GİRDİ SVOLT, Zhejiang eyaletindeki Huzhou tesisinde ikinci nesil Dragon Armor bataryasının üretimine de başlamış durumda. 65 kWsa kapasiteye sahip batarya, özellikle menzil uzatıcı elektrikli araçlar (EREV) için geliştirildi. 12 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ Dragon Armor bataryası, 5C hızlı şarj desteği sunarak yüzde 20’den yüzde 80 doluluk seviyesine sadece 12 dakikada ulaşabiliyor. SVOLT, bu bataryanın kendi segmentinde seri üretimdeki en büyük kapasiteye sahip batarya olduğunu belirtti. (Donanım Haber)