Volvo Trucks'dan, DNT Lojistik'e 120 adet Volvo FH500

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Volvo Trucks, Türkiye’deki önemli iş ortaklarından biri olan DNT Lojistik’in filosunu 120 adet Volvo FH500 model araçlarla yenileme kararını duyurdu. Yeni teslimatla birlikte DNT Lojistik, hem sürüş konforunu hem de operasyonel verimliliği artırmayı hedefliyor.

Volvo FH500 teslimat töreni 19 Ağustos 2025 tarihinde Denizli’de gerçekleştirilecek. Etkinlikte, Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. CEO’su Eşref Zeka, Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya, Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström, Özmutlubaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mutlubaş ve DNT Uluslararası Nakliyat Yönetim Kurulu Başkanı Önder Manisalı yer aldı.

esref-zeka-4.JPG

Eşref Zeka: “DNT ile uzun bir yolculuğa başlıyoruz”

Teslimat töreninde konuşan Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. CEO’su Eşref Zeka, DNT Lojistik ile başlayan iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“Bugün bizim için çok özel bir gün. Ege Bölgesi’nin ve Türkiye’nin önde gelen lojistik firmalarından DNT Lojistik ile uzun soluklu bir iş birliğine adım atıyoruz. Bu güvenin arkasında, Volvo Trucks ve Marubeni ortaklığının, 2017 yılından bu yana Türkiye’de oluşturduğu güçlü yapı var. Türkiye genelinde yaygınlaşan yetkili satış ve servis ağımızla müşterilerimize yalnızca araç değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve verimli operasyonlar için destek sunuyoruz.”

Volvo Trucks ve Marubeni iş birliğinin 2017’de başladığını hatırlatan Zeka, bu süreçte yalnızca bölgesel değil, Türkiye geneline yayılan bir büyüme hedefi benimsediklerini vurguladı. Bu hedefin arkasında Volvo Finans, yaygın satış sonrası ağı ve güvenilir hizmet yaklaşımının yer aldığını ifade etti:

“2024 yılındaki teslimatlarımızla birlikte Volvo Trucks olarak bu yıl Türkiye pazarında yüzde 10’un üzerinde bir paya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu büyümeyi kalıcı kılmak için yalnızca güvene değil, aynı zamanda iş ortaklarımızın verimliliğini artıracak yapılar oluşturmaya odaklanıyoruz. Sürücü verimliliğinden servise hızlı müdahaleye kadar birçok noktada çözüm odaklı hizmetler geliştiriyoruz. Bugünden 2030’a kadar nasıl bir büyüme içinde olacağımızı planlıyoruz.”

Konuşmasını teslimatın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm Volvo Trucks Türkiye ekibine, Volvo Finans’a ve bayi yetkililerine teşekkür ederek sonlandıran Zeka, yeni iş birliğinin her iki taraf için de hayırlı olmasını diledi.

Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström: “Ege, büyümenin yeniden başladığı bölge”

Teslimat töreninde konuşan Volvo Trucks Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Per-Erik Lindström, Ege Bölgesi’nin Volvo için stratejik önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bugün burada olmak benim için çok özel. Ege Bölgesi, Volvo Trucks için sadece önemli bir satış noktası değil; aynı zamanda büyümenin yeniden başladığı bir bölge. 2017 yılında Türkiye pazarındaki faaliyetlerimize başladığımızda konuştuğumuz yıllık satış hedefleri 700–800 adet seviyesindeydi. Bugün bu adetler artık gerçek oluyor. Bu başarının arkasında iş ortaklarımızla kurduğumuz güçlü ve stratejik iş birlikleri var. Bu noktada Bon Bon Traks ekibine ve tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum.”

Türkiye’de daralan pazara rağmen Volvo Trucks’ın istikrarlı büyümesini sürdürdüğünü belirten Lindström, ithal markalar arasında geçtiğimiz yıl satış liderliğine ulaştıklarını vurguladı:

“2023 yılında Avrupa genelinde toplamda 56.000 adet araç teslimatı gerçekleştirdik. Bu performansla Avrupa pazarında 16.000 adedin üzerinde satışla lider konuma yükseldik. Bu sadece ürün kalitesiyle değil; aynı zamanda servis gücü, finansman çözümleri ve müşteriyle kurulan sağlam ilişkiler sayesinde mümkün oldu.”

kivanc-kizilkaya-8.JPG

Kıvanç Kızılkaya: “Bu iş birliği, gelecekte elektrikli araçlarla da derinleşecek”

Marubeni Dağıtım ve Servis A.Ş. Ticari Araçlar COO’su Kıvanç Kızılkaya
, Ege Bölgesi’nin Volvo Trucks için yalnızca bir satış bölgesi değil, büyümenin yeniden başladığı stratejik bir alan olduğunun altını çizdi. Kızılkaya, 2017 yılından bu yana süren çalışmaların bugün meyvesini verdiğini belirterek şunları söyledi:

“Volvo Trucks olarak 2017’de Türkiye pazarına giriş yaptığımızda yıllık 700–800 araç hedefi konuşuluyordu. Bugün bu rakamları fiilen gerçekleştiriyoruz. Bu başarıda Volvo Trucks ekibinin, güçlü iş ortaklıklarımızın ve müşterilerimizin büyük payı var. Özellikle DNT Lojistik gibi sektöre yön veren firmaların bizimle yola çıkması, uzun vadeli vizyonumuza duyulan güvenin bir göstergesi.”

Kızılkaya, Türkiye pazarında ithal markalar arasında ulaşılan satış liderliğinin ardında sadece araç kalitesinin değil, satış sonrası hizmet gücünün de olduğunu vurguladı:

“Müşterilerimize yalnızca araç teslim etmiyoruz; onlara güvenilir bir hizmet ağı, sürdürülebilir finansman modelleri ve uzun vadeli ilişki sunuyoruz. Bu yaklaşım sayesinde Türkiye’de ithal markalar arasında geçtiğimiz yıl lider olduk. 2024’te de %10’un üzerinde bir pazar payına ulaşacağımızı öngörüyoruz.”

i-m-g-6578.JPG

FH500: konfor, güç ve güvenliğin birleşimi

Volvo FH500, uzun yol taşımacılığında sürücülere yüksek konfor sunarken, düşük yakıt tüketimi ve gelişmiş güvenlik sistemleriyle filolara sürdürülebilir çözümler sağlıyor. 500 beygir gücündeki motoru, aerodinamik tasarımı ve sürüş destek teknolojileri ile FH500, ağır ticaret segmentinde yeni bir standardı temsil ediyor.

Teslimat süreci ve program ilerleyen günlerde genişletilecek

Etkinlik programı kapsamında İstanbul’dan Denizli’ye uçuş, basın toplantısı, şehir turu ve üst düzey yetkililerle gerçekleşecek görüşmeler yer alıyor. Volvo Trucks ve DNT Lojistik’in stratejik iş birliğine dair daha kapsamlı bilgilerin etkinlik sonrası paylaşılması bekleniyor.

Geri