A
Admin
Yönetici
Yönetici
Avrupa ülkelerinden vize almakta zorlanan Türk vatandaşları, alternatif rotalar arayışına girdi. Bu değişimle birlikte Balkan ülkeleri, özellikle de Sırbistan, tatil planlarında öne çıktı. Uygun fiyatlar, kolay ulaşım ve vizesiz seyahat imkânı, Sırbistan’ı Türk turistler için cazip hale getirdi. SIRBİSTAN’A İLGİ REKOR KIRDI Sırbistan, 2024 yılında tam 200 bin Türk turisti ağırladı. Başkent Belgrad, Türkiye’den gelen ziyaretçilerin ilk tercihi olurken; Novi Sad, Niş ve Kraljevo gibi şehirler de yoğun ilgi gördü. Belgrad Turizm Örgütü yetkilisi Jelena Stankovic, iki ülke arasında giderek güçlenen turistik bağların, ilişkileri daha da pekiştireceğini ifade etti. TATİL YETMEDİ, EĞİTİM İÇİN DE GİDİLİYOR Sırbistan’a gösterilen yoğun ilginin ardından Türk vatandaşlarının uğrak noktalarından biri de Bosna Hersek oldu. Özellikle Saraybosna, hem turistik hem de eğitim amaçlı ziyaretlerde öne çıkıyor. Saraybosna Kantonu Turizm Derneği yetkilisi Damir Muminagic, Türk öğrencilerin Bosna Hersek’i eğitim için tercih ettiğini ve ülkede turizmde yüzde 20'lik bir artış yaşandığını belirtti. BALKANLAR’DA YENİ TATİL TRENDİ Avrupa’ya vizesiz seyahat arayışında olan Türkler için Balkanlar, ekonomik ve kültürel yakınlığıyla yeni bir tatil ve eğitim merkezi haline geldi. Özellikle gençler ve öğrenciler arasında popülerliğini artıran Sırbistan ve Bosna Hersek, yaz tatillerinde ve akademik dönemlerde dolup taşıyor. Kaynak: Sözcü