A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı kapsamında ortaokul ve lise düzeyindeki 6, 7 ve 10. sınıflar için gerçekleştirilecek 2. dönem 2. ortak yazılı sınavların tarih aralığını açıkladı. Öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği sınav takvimi belli olurken, örnek soru kitapçıkları da öğrencilerin erişimine sunuldu. ORTAK YAZILI SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK? Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre; 2. dönem 2. ortak sınavlar 26 Mayıs – 13 Haziran 2025 tarihleri arasında uygulanacak. Bu tarihler arasında 6, 7 ve 10. sınıf öğrencileri, kendi okullarında sınavlara katılacak. ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI YAYINLANDI Sınavlara hazırlanan öğrenciler için sevindirici bir gelişme de örnek soru kitapçıkları cephesinden geldi. MEB, her sınıf düzeyinde hazırlanan örnek soruları ve bunlara ait çözüm videolarını yayımladı. Kitapçıklarda, sınavda çıkabilecek soruların kapsamını gösteren kazanım/öğrenme çıktıları da yer aldı. Öğrenciler, bu örnek kitapçıklar aracılığıyla sınavlara yönelik etkili bir hazırlık yapabilecek. ORTAK SINAV KILAVUZU NE ZAMAN YAYINLANACAK? Henüz 2. dönem 2. yazılı sınavlara ilişkin resmî ortak sınav kılavuzu yayımlanmadı. Ancak MEB kaynaklarına göre, kılavuzun önümüzdeki birkaç gün içerisinde erişime açılması bekleniyor. KAYNAK: MİLLİYET