A
Admin
Yönetici
Yönetici
8 Eylül’de başlayacak eğitim-öğretim dönemi öncesinde velilerin alışveriş telaşı başladı. Bu yıl serbest kıyafet uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte okul üniformaları yeniden zorunlu hale geldi.
Yeni yönetmeliğe göre üniformalar okullar tarafından belirlenecek ve özel işaret ile desenlere yer verilmeyecek. Ayrıca kıyafetler okulların internet sitesinde yayınlanacak ve dört eğitim-öğretim yılı boyunca değiştirilmeyecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniformalarla ilgili olarak, “ekonomik ve sade” olması gerektiğini vurguladı.
Devlet okullarında ilkokul öğrencisi için hazırlanan bir set (pantolon, kısa kollu tişört ve uzun kollu tişört) 1.700 TL’ye ulaşıyor.
Parça parça alındığında fiyatlar şöyle:
Eşofman altı: 650 TL
Eşofman üstü: 750 TL
Tişörtler: 400-450 TL
Özel okul üniformalarında fiyatlar çok daha yüksek:
Tişört: 1.400 TL
Eşofman altı: 2.900 TL
Etek: 2.900 TL
Uzun kollu hırka: 2.350 TL
Kapüşonlu: 3.400 TL
Şort: 2.250 TL
Tüm parçaları almak isteyen veliler 15.000 TL ödemek zorunda kalıyor. Üçlü set halinde alışveriş yapıldığında ise fiyatlar 8.000 ila 10.000 TL arasında değişiyor.
Geçmiş yıllarda özel okul formalarıyla ilgili şikayetler gündeme gelmişti. Bu yıl da velilerin en büyük tartışma konularından biri özel okul üniforma fiyatları olacak gibi görünüyor.
(NTV)
Yeni yönetmeliğe göre üniformalar okullar tarafından belirlenecek ve özel işaret ile desenlere yer verilmeyecek. Ayrıca kıyafetler okulların internet sitesinde yayınlanacak ve dört eğitim-öğretim yılı boyunca değiştirilmeyecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, üniformalarla ilgili olarak, “ekonomik ve sade” olması gerektiğini vurguladı.
DEVLET OKULU ÜNİFORMASI FİYATLARI
Devlet okullarında ilkokul öğrencisi için hazırlanan bir set (pantolon, kısa kollu tişört ve uzun kollu tişört) 1.700 TL’ye ulaşıyor.
Parça parça alındığında fiyatlar şöyle:
Eşofman altı: 650 TL
Eşofman üstü: 750 TL
Tişörtler: 400-450 TL
ÖZEL OKULLARDA FİYATLAR
Özel okul üniformalarında fiyatlar çok daha yüksek:
Tişört: 1.400 TL
Eşofman altı: 2.900 TL
Etek: 2.900 TL
Uzun kollu hırka: 2.350 TL
Kapüşonlu: 3.400 TL
Şort: 2.250 TL
Tüm parçaları almak isteyen veliler 15.000 TL ödemek zorunda kalıyor. Üçlü set halinde alışveriş yapıldığında ise fiyatlar 8.000 ila 10.000 TL arasında değişiyor.
VELİLERİN TARTIŞMASI
Geçmiş yıllarda özel okul formalarıyla ilgili şikayetler gündeme gelmişti. Bu yıl da velilerin en büyük tartışma konularından biri özel okul üniforma fiyatları olacak gibi görünüyor.
(NTV)