A
Admin
Yönetici
Yönetici
Zaman zaman dost sohbetlerinde kullanırız, “Velev ki sen haklısın ama...” diye. İşte o “ama” kısmı, işin rengini, cümlenin seyrini öyle bir değiştiriyor ki; sonu bazen haklı olanı haksız duruma düşürüyor. *** Bakın mesela, 19 Mart tarihinden bu yana İstanbul'da peş peşe yapılan operasyonlara ve her operasyon sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açıklamalarına. Gerek kameralara yönelik açıklamalarında gerekse mitinglerde yaptığı konuşma ve açıklamalar, kendisini öyle garip bir duruma sokuyor ki... *** Yok efendim bu dosyanın içeriği boş, yok suçlamalar uydurma, yok yargıya baskıyla böyle davranılıyor... Yok şu, yok bu! İşte şimdi tam o cümleyi kullanmanın zamanı: Yahu Özgür Bey, velev ki siz haklısınız diyelim de bu kadar da haklı olabilir misiniz? *** Her olaydan sonra yaptığınız konuşmaları bir inceleyin bakalım, nasıl bir duruma düşüyorsunuz? Ben söyleyeyim mi? Komik oluyorsunuz. Hem de çok komik. Atalarımızın “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz” misali, bu kadar yaşanan olayda da bir kasıt, hata ya da kusur olabilir mi? *** Açıkçası ben ihtimal vermiyorum. Yüce Türk Adaleti elbette delil, belge ve bilgiler üzerinden yola çıkarak gereğini yapıyor. Kaldı ki, şikayetçilerin hatta itirafçıların bizzat olayların içerisinde olma ihtimalini göz önüne alırsak, "velev ki" kelimesi de bana göre biraz havada kalıyor. *** Mesela son operasyondan sonra ele geçirildiği iddia edilen telefon meselesi... Yahu mübarek, madem o telefon iddia ettiğin gibi 5-6 yıldır kullanılmıyor, polise veyahut sonrasında savcılığa neden teslim edilmedi de tam iki aydır niye saklanıyor? Ortada bir yasa dışı iş ve işlem yoksa, orada birtakım gizli kayıtlar ve yazışmalar yoksa neden kaçırıldı o telefon? *** Alnı ak, başı dik olan adam çıkar ve “Buyur kardeşim, neye bakmak istiyorsan bak” der. Bunlar rahatlıkla söylenemiyorsa, orada bir durup düşünmek lazım. Ha bu arada, “3. dalga operasyonunu niçin emniyet değil de jandarma yaptı?” diye sormuşsun ya... *** O soru öyle sorulmaz. “Ulan arkadaş, bir tane bile temiz adam mı yok? Senin çevrende herkes mi bir pisliğe bulaştı? Nedir bu kadar ortaya atılan rezil iddialar?” diyebiliyor veya sorabiliyor musun? *** Burada önemli olan, kimin operasyon yaptığı değil, ne için yaptığıdır. Konuya bu açıdan bakarsan daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Ki hemen belirteyim; sen o sorunun cevabını bile alamadan yeni bir operasyon dalgası daha geldi. Yapan da Emniyet KOM Şube Müdürlüğü. Haberin olsun!