Uzmanlardan kritik uyarı: Güneşten korunmazsanız hayatınız tehlikede!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Yazıcı, cilt kanseri riskleri ve korunma yöntemleri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Yazıcı, güneş ışınlarının cilt kanseri gelişiminde en büyük risk faktörü olduğunu belirterek, özellikle solaryum gibi yapay güneş ışığı kaynaklarının da aynı derecede tehlikeli olduğunu vurguladı. CİLT KANSERİ RİSKİ Dr. Yazıcı, cilt kanseri riskinin, güneşe maruz kalma süresiyle doğru orantılı olarak arttığını ifade etti. Açık tenli bireyler ve çocukların bu hastalık açısından daha hassas olduğunu söyleyen uzman, ciltte özellikle güneşin yoğun olarak temas ettiği göz çevresi, burun ve ağız gibi bölgelerde uzun süre iyileşmeyen yaralar, kabuklanma, kanama ve akıntı gibi şikayetlerin ortaya çıkması halinde mutlaka dermatolojik muayene olunması gerektiğini hatırlattı. CİLT KANSERİNDEN KORUMAK İÇİN… Güneşe sürekli maruz kalan meslek grupları olan balıkçılar, çiftçiler ve denizcilerin cilt kanseri riskinin daha yüksek olduğunu belirten Yazıcı, ayrıca açık ten, açık göz rengi, çok sayıda çil ve ben, ailede cilt kanseri öyküsü ve bağışıklık sisteminin baskılanmasının da risk faktörleri arasında yer aldığını söyledi. Cilt kanserinden korunmak için düzenli güneş koruyucu kullanımı, şapka takılması ve vücutta bulunan benlerin her yıl kontrol edilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Yazıcı, yaz aylarında güneş ışınlarından korunmanın hayat kurtarıcı olduğunu vurguladı. KAYNAK: CNNTÜRK

Geri