A
Admin
Yönetici
Yönetici
Kanserle mücadelede tek bir besinin mucizevi koruyuculuğu ya da tek başına tehlikesi olmadığına dair bilimsel açıklamalar, beslenme ile ilgili yaygın yanlışları ortaya koyuyor. Cancer Research UK uzmanları, dengeli beslenmenin kanser riskini azaltmada en etkili yöntem olduğunu belirtiyor.
Uzmanlar, yumurtanın kansere yol açtığına dair “güçlü bir bilimsel kanıt bulunmadığını” ifade ediyor. Kahve ise kansere neden olmamakla kalmayıp, karaciğer ve rahim kanseri riskini azaltabileceği bazı araştırmalarda gösterilmiş. Soya ürünlerinde bulunan östrojen benzeri izoflavonların kansere sebep olduğuna dair ise “güçlü kanıtlar bulunmuyor.”
Plastik kaplarda ve konserve ürünlerinde bulunan BPA maddesinin kanserojen etkisi bazı laboratuvar çalışmalarında gündeme gelmiş olsa da, insanlarda kansere yol açtığına dair “güvenilir bir kanıt yok.” Uzmanlar, bu konuda kesin yargıya varmanın erken olduğunu vurguluyor.
Kanser riskinin artmasında işlenmiş et ürünleri önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Sucuk, salam, pastırma, sosis, jambon ve bacon gibi ürünler bağırsak kanseri riskini yükseltebiliyor. Alkol tüketimi ise, az miktarda bile olsa, yedi farklı kanser türü için risk oluşturuyor. Uzmanlar, bu gıdaların kontrollü tüketilmesinin hayati önem taşıdığını belirtiyor.
KAHVE, SOYA VE YUMURTA HAKKINDA GERÇEKLER
Uzmanlar, yumurtanın kansere yol açtığına dair “güçlü bir bilimsel kanıt bulunmadığını” ifade ediyor. Kahve ise kansere neden olmamakla kalmayıp, karaciğer ve rahim kanseri riskini azaltabileceği bazı araştırmalarda gösterilmiş. Soya ürünlerinde bulunan östrojen benzeri izoflavonların kansere sebep olduğuna dair ise “güçlü kanıtlar bulunmuyor.”
BPA'NIN KANSER TEHLİKESİ ŞÜPHELİ
Plastik kaplarda ve konserve ürünlerinde bulunan BPA maddesinin kanserojen etkisi bazı laboratuvar çalışmalarında gündeme gelmiş olsa da, insanlarda kansere yol açtığına dair “güvenilir bir kanıt yok.” Uzmanlar, bu konuda kesin yargıya varmanın erken olduğunu vurguluyor.
İŞLENMİŞ ET VE ALKOL KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR
Kanser riskinin artmasında işlenmiş et ürünleri önemli bir faktör olarak öne çıkıyor. Sucuk, salam, pastırma, sosis, jambon ve bacon gibi ürünler bağırsak kanseri riskini yükseltebiliyor. Alkol tüketimi ise, az miktarda bile olsa, yedi farklı kanser türü için risk oluşturuyor. Uzmanlar, bu gıdaların kontrollü tüketilmesinin hayati önem taşıdığını belirtiyor.