A
Admin
Yönetici
Yönetici
Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mert Müslehiddinoğlu, 1-7 Ağustos Emzirme Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, anne sütünün bebek sağlığı açısından taşıdığı önemi anlattı. “EN KIYMETLİ BESİNİMİZ ANNE SÜTÜDÜR” Anne sütünün doğal, besleyici ve gelişimi destekleyici bir kaynak olduğunu belirten Dr. Müslehiddinoğlu, "Anne sütü hala bizim en kıymetli besinimizdir. ‘Altın Bebek Dostu Hastane' unvanına sahip hastanemizde doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasında hem anne hem de bebeklerimiz için gerekli eğitim ve teşvikler sağlanmaktadır. Unutmayın ki en değerli besin maddesi anne sütüdür" ifadelerini kullandı. İLK SÜT BEBEĞİN İLK AŞISI Dr. Müslehiddinoğlu, doğumdan hemen sonra gelen ve "kolostrum" adı verilen ilk sütün antikor bakımından zengin olduğunu ve bebeğin bağışıklık sistemi açısından ilk aşı niteliğinde olduğunu vurguladı. ENFEKSİYONLARA KARŞI DOĞAL KORUMA Anne sütünün enfeksiyonlara karşı koruyucu özellikler taşıdığını belirten Müslehiddinoğlu, özellikle solunum yolu, mide ve bağırsak hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi. BEYİN GELİŞİMİNE DESTEK Açıklamasında anne sütünün içeriğinde bulunan özel yağ asitlerinin beyin gelişimini desteklediğini ifade eden Dr. Müslehiddinoğlu, bu özelliğin bebeklerin zihinsel gelişimi için önemli bir katkı sağladığını dile getirdi. AĞIZ VE DİŞ GELİŞİMİNİ DESTEKLİYOR Emme refleksiyle birlikte çene kaslarının çalıştığını belirten Dr. Müslehiddinoğlu, bunun ağız ve diş gelişimi açısından olumlu etkiler oluşturduğunu söyledi. OBEZİTE VE DİYABET RİSKİ DAHA DÜŞÜK Anne sütüyle beslenen bebeklerde ileri yaşlarda obezite ve diyabet görülme riskinin daha düşük olduğunu söyleyen Müslehiddinoğlu, bu durumun emzirmenin uzun vadeli sağlık etkileri açısından önemli bir gösterge olduğunu aktardı. HEM FİZİKSEL HEM ZİHİNSEL GELİŞİMİ DESTEKLİYOR Anne sütünün yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel gelişim üzerinde de etkili olduğunu vurgulayan Dr. Müslehiddinoğlu, emzirmenin bu nedenle vazgeçilmez olduğunu ifade etti. ANNE VE BEBEKLER İÇİN EĞİTİM VE DESTEK SAĞLANIYOR ‘Altın Bebek Dostu Hastane’ unvanına sahip olan Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, doğum öncesinden itibaren anne ve bebeklere yönelik eğitim ve teşviklerin düzenli şekilde verildiği bilgisi paylaşıldı. TÜM ANNELERE ÇAĞRI Açıklamasının sonunda tüm annelere çağrıda bulunan Dr. Mert Müslehiddinoğlu, anne sütünün önemine dikkat çekerek bebeklerin emzirilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.