Uzmanlar uyarıyor: Yüksek kolesterol için en iyi kahvaltı

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Beslenme uzmanları, kahvaltıda kinoa tüketmenin kolesterol düşürmede etkili olduğunu söylüyor. Kinoa, içerdiği dokuz temel amino asit ile tam bir protein kaynağı olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda lif açısından zengin olan bu tahıl, kolesterolün vücuttan atılmasına destek oluyor ve uzun süre tok kalmayı sağlıyor. Uzmanlar, “yüksek kolesterolü olanların kahvaltılarında kinoayı tercih etmesini öneriyor.” Kinoanın kullanımı oldukça pratik. Kabuğu çıkarılmış taneler, tuzlu kahvaltılarda yumurta veya pastırmayla, tatlı kahvaltılarda ise tarçın ve bal ile yulaf lapasına eklenebiliyor. Pişme süresi ise yalnızca 15 dakika.

KİNOANIN FAYDALARI


Protein desteği: Kinoadaki tam protein, günün ilk öğününde vücudu enerjiyle donatıyor ve tokluk hissi sağlıyor. Uzmanlar, “Haftada en az bir kez kuruyemiş, tam tahıl, tohum ve baklagillerden protein almak kalp sağlığını destekliyor ve kolesterol seviyelerini düşürüyor.” diyor. Lif kaynağı: Kinoanın bütün taneleri lif bakımından zengin. Diyet lifi, kolesterolün emilimini azaltarak vücuttan atılmasını hızlandırıyor. Uzmanlar erkeklerin günde 31–34 gram, kadınların ise 25–28 gram lif tüketmesini öneriyor.

KAHVALTININ ÖNEMİ


Araştırmalar, kahvaltıyı atlamanın enerji düşüklüğüne, kaygıya ve açlık-tokluk sinyallerinde bozulmalara yol açabileceğini gösteriyor. Özellikle yüksek kolesterolü olan kişiler için kahvaltıyı atlamak, “kötü kolesterol”ün artmasına neden olabiliyor. Kolesterol seviyelerini kontrol altında tutmak ve gün boyu enerjik kalmak için lif açısından zengin kahvaltılar şart. Kinoalı kahvaltılar, açlık hissini azaltırken kilo kontrolüne ve kan şekeri dengesinin sağlanmasına da yardımcı oluyor.



Gerçek Gündem
 
Geri
Üst