Usta müzisyen İlhan Şeşen’e veda: “Sen Benim Şarkılarımsın”

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türk müziğinin unutulmaz isimlerinden İlhan Şeşen, 76 yaşında hayatını kaybetti. Akciğer kanseri nedeniyle uzun süredir tedavi gören sanatçı için bugün Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezi’nde veda töreni düzenlendi. Sevenlerinin, ailesinin ve sanat camiasının gözyaşlarıyla uğurladığı Şeşen, Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecek. Son Yolculuğuna Gözyaşlarıyla Uğurlandı "Amca" lakabıyla tanınan İlhan Şeşen için düzenlenen anma töreni duygusal anlara sahne oldu. Ailesi, yakın dostları ve müzik dünyasının birçok önemli ismi sahneye çıkarak Şeşen’e veda etti. Törende, “Sarılınca Sana”, “Ellerimde Çiçekler” ve “Neler Oluyor Bize” gibi hafızalara kazınan eserleriyle tanınan sanatçının müzik dünyasındaki yeri ve kişiliği ön plana çıktı. Ailesinden Duygusal Veda İlhan Şeşen’in eşi Arzu Şeşen, törende yaptığı konuşmada son iki ayı el ele geçirdiklerini anlatarak, “Konuşamıyordu artık. Duymuyordu. Böyle de bitti. Her şey bitti gitti” sözleriyle duyguları dile getirdi. Oğlu Fuat Şeşen ise babasının mütevazı kişiliğini vurguladı: “Babam birçok insanda kendine küçük-büyük bir yer edinmiş, alçak gönüllü iyi bir adamdı.” Kızı Melis Şeşen Kılman ise, “Hayalinin peşinden koşmuş bir insandı. Ona şahit olmak güzeldi” sözleriyle babasını andı. Sanat Camiası Yasta Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, törende yaptığı konuşmada, “Devletimiz olarak çok kıymetli bir sanatçımızı kaybettik” ifadelerini kullanarak İlhan Şeşen’in Türk müziğindeki önemini vurguladı. Sanatçı Erol Evgin ise Şeşen’in müziğini ve dostluğunu anlattı: “İlhan en az 100 yıl daha şarkılarda yaşayacak.” Yeğenlerinden Kalpten Gelen Sözler Grup Gündoğarken üyesi Burhan Şeşen, sahnede gözyaşları içinde veda etti. “Biliyorum ki amca ölmedi. Ancak ben öldüğüm zaman o ölmüş olacak. Onun gibi yaşamaya devam edeceğim” diyerek duygularını paylaştı. Dilhan Şeşen ise amcasını, “Bence en çok benim amcama yakışıyor amca olmak” diyerek andı. Dostlarından Son Sözler Usta müzisyen Vedat Sakman, “İlhan’la çok fazla konser yaptık. Acımız sonsuz” derken, oyuncu Cem Özer gözyaşlarını tutamadı. “Her sabah beynimde onun şarkısı çalıyor. İlhan abi sen bizim şarkılarımızsın, hep aklımızdasın” diyerek sanatçıya veda etti. Karacaahmet’te Sonsuzluğa Uğurlandı Törende yapılan konuşmaların ardından İlhan Şeşen için Üsküdar’daki Şakirin Camii’nde cenaze namazı kılındı. Sanatçı, sevenlerinin omuzlarında Karacaahmet Mezarlığı’na taşınarak son yolculuğuna uğurlandı. İlhan Şeşen ardında onlarca şarkı, binlerce anı ve milyonlarca gönülde yer etmiş bir miras bıraktı. Müziğiyle, duruşuyla ve kişiliğiyle Türk sanat dünyasında unutulmaz bir iz bırakan Şeşen, sevenlerinin kalbinde yaşamaya devam edecek. Haberler.com

Geri