A
Admin
Yönetici
Yönetici
İngiliz profesyonel boksör Georgia O’Connor, kanserle verdiği amansız mücadeleyi 25 yaşında kaybetti. Sadece iki hafta önce dünyaevine giren genç sporcunun trajik ölümü, doktorlarla ilgili yaptığı sert açıklamalarla yeniden gündeme geldi. O’Connor, uzun süredir yaşadığı şiddetli ağrılar ve rahatsızlıklar nedeniyle kanserden şüphelendiğini defalarca dile getirmiş, ancak iddiasına göre doktorlar dört ay boyunca kendisini görmezden gelmişti. Instagram üzerinden paylaştığı açıklamada, “Başından beri kanser olduğumu hissettiğimi söyledim. Riskin farkındaydım, doktorlar da biliyordu. Fakat hiçbir doktor beni ciddiye almadı” ifadelerini kullanmıştı. Genç boksör, yaşadığı ağrılar yüzünden defalarca doktora başvurduğunu, ancak gerekli tetkiklerin yapılmadığını ve kendisine “Her şey senin kafanda” gibi sözler söylendiğini belirtmişti. Ne yazık ki, kanser teşhisi konulduğunda hastalık çoktan ilerlemişti. Profesyonel kariyerinde yenilgi yüzü görmeyen Georgia O’Connor, ring içindeki başarısını hayata karşı verdiği mücadelede gösteremedi. Spor dünyası, erken yaşta hayatını kaybeden O’Connor’un ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileklerini iletti. Boxxer organizatörü, O’Connor için “Ringin içinde ve dışında gerçek bir savaşçıydı” ifadelerini kullandı ve genç boksörün anısını yaşatacaklarını vurguladı. Genç yaşta aramızdan ayrılan Georgia O’Connor’un hikayesi, sağlık sistemindeki aksaklıkları ve hastaların sesinin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. (Gerçekgündem)