Üniversiteler ne zaman açılıyor? 2025 takvimi netleşiyor...

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2025-2026 eğitim-öğretim yılına kısa bir süre kala, milyonlarca üniversite öğrencisi ve üniversiteye yeni başlayacak adaylar açılış tarihlerini araştırıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çerçevesinde üniversiteler kendi akademik takvimlerini belirliyor. EĞİTİM TAKVİMİ ÜNİVERSİTELERE GÖRE DEĞİŞİYOR Her üniversite, bağlı olduğu fakülte ve programlara göre güz ve bahar dönemi başlangıç tarihlerini ayrı ayrı ilan ediyor. Genel uygulamada güz yarıyılı dersleri Eylül ayının son haftası ile Ekim ayının ilk haftasında başlıyor. TIP VE BENZERİ PROGRAMLARDA TARİHLER FARKLI OLABİLİR Bazı özel alanlarda, özellikle klinik uygulamaların yoğun olduğu tıp fakültelerinde dönem başlangıç ve bitiş tarihleri diğer fakültelerden farklılık gösterebiliyor. Bu nedenle, öğrencilerin en güncel bilgiye kendi üniversitelerinin resmi web sitesindeki “Akademik Takvim” bölümünden ulaşmaları gerekiyor. KAYIT SÜRECİ 2025 YKS SONRASINDA BAŞLIYOR 2025 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 19 Temmuz’da açıklandı. Tercih süreci 1 Ağustos – 11 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. KAYITLAR AĞUSTOS SONU VEYA EYLÜL BAŞINDA Üniversite kayıt işlemleri, tercih sonuçlarının ardından başlıyor. Kayıtlar genellikle Ağustos ayının son haftası veya Eylül ayının ilk günlerinde yapılıyor. E-DEVLET ÜZERİNDEN KAYIT MÜMKÜN Kayıt işlemleri E-Devlet üzerinden ya da üniversitelerin belirlediği kayıt birimlerinde tamamlanabiliyor. E-Devlet üzerinden kayıt yapan adayların fiziksel belge teslim etmesine gerek olmayabiliyor. ÜNİVERSİTELERE GÖRE KAYIT KOŞULLARI DEĞİŞEBİLİR Her üniversitenin kayıt süreci, belge teslimi ve diğer uygulamaları farklılık gösterebilir. Bu nedenle öğrencilerin üniversitelerinin duyurularını yakından takip etmeleri gerekiyor. HÜRRİYET

Geri