Üniversite adayları için rehberlik hizmeti başladı!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Samsun Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye geçiş sürecinde olan gençler için tercih ve kariyer danışmanlığı hizmetlerine devam ediyor. Tercih döneminde gençlere destek sağlamak amacıyla kentin farklı noktalarında rehberlik merkezleri kurularak birebir danışmanlık sunuluyor. Aynı zamanda gençlerin üniversitelerle doğrudan iletişim kurmasını sağlayan tanıtım günleri de organize ediliyor. "DOĞRU TERCİH İLE HAYATINA YÖN VER" KONFERANSI DÜZENLENDİ Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Doğru Tercih ile Hayatına Yön Ver" konulu konferans, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun İl Temsilcisi Gülser Çelebi Baş’ın sunumuyla gerçekleşti. Konferansta gençlere meslek seçimi, kariyer planlaması ve tercih sürecinde dikkat edilmesi gereken hususlar aktarıldı. TERCİH DÖNEMİNDE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLİYOR 30 Temmuz - 6 Ağustos tarihleri arasında saat 13.00 ile 18.30 saatleri arasında Keşif Kampüsü ve Cumhuriyet Meydanı’nda "YKS Tercih Danışma ve Rehberlik Noktaları" kurulacak. Öğrenciler bu merkezlerde uzman rehber öğretmenlerden birebir danışmanlık alabilecek. Öğretmenler, adaylara puanlarına, ilgi alanlarına ve hedeflerine uygun tercih listeleri hazırlamalarında destek olacak. İLÇELERDE DE REHBERLİK NOKTALARI KURULUYOR İlçelerdeki öğrencilerin de bu hizmetten faydalanabilmesi için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından şu tarihlerde danışmanlık noktaları kurulacak: 30 Temmuz: Bafra Alparslan Türkeş Parkı 31 Temmuz: Tarihi Köprü 1 Ağustos: Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Parkı Bu alanlarda da saat 13.00 – 18.30 arasında rehber öğretmenler görev alacak. GENÇLER ÜNİVERSİTELERLE BULUŞUYOR 30 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde "Üniversite Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlenecek. Her gün saat 10.30 – 18.00 arasında gerçekleştirilecek etkinlikte üniversiteler stantlar açarak bölüm içerikleri, eğitim olanakları ve kampüs yaşamı gibi konularda öğrencilere doğrudan bilgi verecek. GENÇLER DAVET EDİLİYOR Samsun Büyükşehir Belediyesi, kariyerine yön vermek isteyen tüm gençleri "YKS Tercih Danışma ve Rehberlik Noktaları" ile "Üniversite Tanıtım Günleri"ne katılmaya davet ediyor.

Geri