Ümraniye’de korkutan apartman yangını: 4 kişi ve bir kedi mahsur kaldı

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
İstanbul Ümraniye’de, 10 katlı bir apartmanın yedinci katında yangın çıktı. Yangın, saat 14.00 sıralarında Bulgurlu Mahallesi İzzettinbey Sokak üzerindeki bir sitede meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede tüm daireyi sardı. YOĞUN DUMAN ÜZERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ Yangını fark eden bina sakinleri durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın sırasında dairede bulunan 4 kişi ve 1 kedi mahsur kaldı. MERDİVENLİ ARAÇLA KURTARILDILAR İtfaiye ekipleri, mahsur kalan kişileri ve kediyi merdivenli araçla binadan tahliye etti. Dumandan etkilenen bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Diğer üç kişi olay yerinde ayakta tedavi edildi. Kedinin ise dumandan hafif şekilde etkilendiği öğrenildi. GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI Yangın sırasında olay yerinde bulunan Sinan Çoban, yaşananları şöyle aktardı: “Ben de burada oturuyorum. Yukardan gelirken dumanları gördük ben de hemen sitenin dibinde oturuyorum, önce kendi evim zannettim. Geldiğimizde çığlıklar vardı, sakinleştirmeye çalıştım. ‘Yanıyorum' diye çığlık atıyordu. Kedisi de vardı. 3 kişi de yan taraftaydı. İnanılmaz dumanlar geliyordu. Çok şükür hepsi sağ salim kurtarıldı.” İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma başlatıldı.

Geri