Uludağ Çevre Forumu’nda Yeşil Dönüşüm Vurgusu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bursa’dan sürdürülebilir geleceğe yeşil ışık Bursa, çevre ve sürdürülebilirlik ekseninde Türkiye'nin en kapsamlı etkinliklerinden birine ev sahipliği yaptı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi’nin öncülüğünde düzenlenen 2. Uludağ Çevre Forumu, 13-14 Mayıs tarihlerinde Bursa Business School’un doğal atmosferinde, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Akademisyenlerden sektör liderlerine, kamu temsilcilerinden yerel yönetimlere kadar geniş bir yelpazeyi buluşturan forum, “Sürdürülebilir Gelecek İçin Kolektif Vizyon” temasıyla dikkat çekti. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bursa’daki üretim tesislerinin şehir dışına taşınmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. İki gün süren forum boyunca döngüsel ekonomi, yeşil ticaret, karbon yönetimi, alternatif finansman kaynakları, geri dönüşüm stratejileri ve çevresel politikaların geleceği gibi kritik başlıklarda oturumlar gerçekleştirildi. Ayrıca emisyon ticareti ve atık yönetimi gibi konular da masaya yatırıldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iklim değişikliğiyle mücadelenin artık ticari ve stratejik bir boyut kazandığını vurgulayarak, “Üretim gücümüzü yeşil mutabakatla uyumlu hale getirmek, Türkiye’yi bu alanda da küresel oyuncu konumuna taşıyacaktır,” ifadelerini kullandı. BTSO AB Uyum ve Yeşil Mutabakat Konseyi Başkanı Vedat Kılıç ise Uludağ Çevre Forumu’nun Türkiye’nin en iddialı çevre platformlarından biri haline geldiğini belirterek, “Önümüzdeki yıl, uluslararası düzeyde tanınmış konuşmacılarla çok daha büyük bir organizasyona imza atmayı hedefliyoruz,” dedi. Bursa Business School’un doğayla iç içe atmosferinde düzenlenmesi, etkinliğe hem sembolik hem de stratejik anlamda değer kattı. Forum, sadece çevre politikalarının değil; aynı zamanda yeşil ekonomi temelli iş yapma biçimlerinin geleceğine dair vizyoner bir perspektif sundu.

Geri