Ulu Camii Esnafından Kadın Wc Talebi

A

Admin

Yönetici
Yönetici
Bingöl’de şehir merkezi nüfusu her geçen yıl artarken, insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek hizmetlerde yetersiz kalınıyor. Şehir merkezinde özellikle kadın WC konusunda ciddi sıkıntı yaşanıyor. Bingöl’ün en işlek noktasında yer alan ve ilin en büyük camisi olan Ulu Cami bölgesinde de kadın WC sorunu yaşanıyor. Her gün binlerce kişinin alışveriş yapmak için uğradığı Ulu Camii Pasajında, kadın WC’nin bulunmaması tepkilere neden oluyor.

Ulu Cami esnaflarından İrfan Çeçen, şehir merkezinde kadın WC eksikliği nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Ulu Cami bölgesinde kadın WC bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten Çeçen, “Her gün binlerce insanın uğradığı Ulu Camii bölgesinde kadın WC bulunmuyor. Alışveriş için gelen kadınlar, WC bulunmaması nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyor. Bingöl’ün en işlek yerlerinden biri Ulu Cami Pasajı’dır. Bir yere gittiğinizde, eğer erkek WC varsa mutlaka yanında kadın WC de bulunur. Biz bunun sıkıntısını 30 yıldır çekiyoruz. Bazen abdest almaya gittiğimizde orada kadın gördüğümüzde inanın utanıyoruz. Ben şahsen 6 ay kadar önce belediye başkanı Erdal Arıkan'a da söyledim, hiçbir iş yapmayın ama sadece buraya bir kadın WC yapın, dedim. Ama hâlâ somut bir adım atılmadı. Biz bunu Diyanet Vakfı’na da söyledik. Onlar da “Biz belediyeye bildirdik, onlar gelip yapacak” dediler. Ama bir türlü hâlâ bir şey göremedik. Gerçekten Bingöl için çok ayıp bir şey. Ulu Cami bölgesinde en kısa sürede kadın WC sorununun çözülmesini bekliyoruz” dedi.

Geri