UEFA zaferinin 25. yılında Hagi'den Galatasaray ve Okan Buruk yorumu

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Galatasaray’ın efsane ismi Gheorghe Hagi, UEFA Kupası zaferinin 25. yılı dolayısıyla İstanbul’a geldi. Hagi, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk hakkında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray’ın 2000 yılındaki UEFA Kupası zaferinin 25. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında İstanbul’a gelen Rumen futbol efsanesi Gheorghe Hagi, hem o döneme dair anılarını paylaştı hem de güncel takım ve teknik direktör Okan Buruk hakkında açıklamalarda bulundu. "GALATASARAY BİR RÜYAYI GERÇEKLEŞTİRDİ" 60 yaşındaki Hagi, UEFA Kupası’nı kazandıkları döneme ilişkin, “Şimdi biraz daha yaşlıyım ama iyiyim. Galatasaray o dönem bir rüyasını, isteğini gerçekleştirdi. Avrupa’da kupa kazanmak muhteşem bir başarıydı. O dönemi hatırlamakla gurur duyuyoruz,” dedi. “HERKESİN EMEĞİ EŞİTTİ” Kupaya giden yolda herkesin önemli bir katkısı olduğunu vurgulayan Hagi, “Avrupa’nın en iyisi olmak için herkesin emeği çok özeldi. Başkan, teknik ekip, çalışanlar… Futbol bir ekip işidir ve kazanmak için herkesin aynı mantaliteyle çalışması gerekir,” ifadelerini kullandı. OKAN BURUK SÖZLERİ DİKKAT ÇEKTİ Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hakkında da konuşan Hagi, “Okan Buruk, altın takımın bir parçasıydı. Kazanmak için savaşan, kazanan bir mentaliteye sahip. Çok iyi bir arkadaşım. Takım içindeki figürü muazzamdı,” diyerek Buruk’a övgüde bulundu. MUSLERA’YA BÜYÜK ÖVGÜ Galatasaray kaptanı Fernando Muslera’ya da ayrı bir parantez açan efsane isim, “Avrupa’nın en iyi kalecilerinden biri. Taffarel gibi Muslera da Galatasaray tarihinde iz bıraktı. Onun sayesinde birçok maç kazanıldı. Her zaman ciddiyetle sahaya çıkan bir profesyonel,” dedi. YENİDEN TEKNİK DİREKTÖR OLUR MU? Galatasaray’ı yeniden çalıştırmak isteyip istemediği yönündeki soruya Hagi şu yanıtı verdi: “Galatasaray’ın şu anda çok iyi bir teknik direktörü var. Bu nedenle bu konuda konuşmak doğru olmaz.” “TÜRKİYE BENİM İKİNCİ ÜLKEM” Türkiye’ye dair duygularını da paylaşan Hagi, “Buraya geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Türkiye benim ikinci ülkem. Taraftarların kalbinde yer edinmek benim için en büyük onur,” ifadelerini kullandı. (gercekgundem.com)

Geri