A
Admin
Yönetici
Yönetici
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yürütülen ücretli öğretmenlik başvuru süreci, 2025–2026 eğitim öğretim yılı için Temmuz ayı itibarıyla başladı. Adaylar, e-Devlet üzerinden çevrim içi başvuru yapabiliyor. BAŞVURU TARİHLERİ BÖLGEDEN BÖLGEYE DEĞİŞİYOR MEB’in genel uygulaması gereği, ücretli öğretmenlik başvuruları Temmuz–Ağustos aylarında başlıyor. Ancak her il ve ilçe müdürlüğü, kendi takvimini ayrı şekilde duyuruyor. Örneğin; İstanbul Beyoğlu İlçesi, başvurulara 7 Temmuz 2025 tarihinde başladı. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise 21 Temmuz–15 Ağustos 2025 tarihleri arasında başvuru aldı. Adayların, başvuru yapmak istedikleri il ve ilçenin resmi internet sayfalarını düzenli olarak kontrol etmesi gerekiyor. BAŞVURU NASIL YAPILIR? Başvuru işlemleri, e-Devlet Kapısı üzerinden "Ücretli Öğretmenlik Başvuru" ekranı kullanılarak gerçekleştirilir. Adaylar, sistem üzerinden gerekli bilgileri girerek ön başvurularını tamamlayabilir. Başvurular sadece elektronik ortamda alınır. BAŞVURUDA GEREKLİ BELGELER Görevlendirme yapılmasına karar verilen adaylardan aşağıdaki belgeler istenir: Diploma veya mezuniyet belgesi (aslı ve fotokopisi) Formasyon belgesi (varsa) Nüfus cüzdanı fotokopisi Sabıka kaydı (e-Devlet üzerinden alınabilir) Sağlık raporu (6 aylık geçerliliğe sahip) Fotoğraf KPSS sonuç belgesi (varsa) Alanla ilgili sertifikalar (örneğin özel eğitim, İngilizce, bilişim vb.) Erkek adaylar için askerlikle ilişiksizlik belgesi BAŞVURU SONUÇLARI NASIL DUYURULACAK? MEB ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylara SMS ile bilgilendirme yapılması bekleniyor. Ayrıca sonuçlar, ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin resmi internet sayfalarından ilan edilecek. NTV