Türkiye’de en zararlı balık türü! Yaz aylarında ringa balığı tüketirken nelere dikkat etmeli?

  • Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Türkiye’de balık, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Ancak uzmanlar, özellikle ringa balığı tüketiminde dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Karadeniz başta olmak üzere Rusya’dan ithal edilen ringa balığında parazit yoğunluğunun yüksek olması, uygun şartlarda saklanmadığında ve ısıl işlem uygulanmadığında sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Çoğunlukla tuzlanmış şekilde tüketilen bu balık, parazitlerin canlı kalmasına olanak tanıyabiliyor. Uzmanlar, ringa balığını güvenle tüketebilmek için hijyen kurallarına uymanın, güvenilir satıcılardan alışveriş yapmanın ve balığı tüketmeden önce en az iki gün derin dondurucuda bekletmenin şart olduğunu belirtiyor. Aksi halde, parazit kaynaklı hastalık riskinin artacağı vurgulanıyor. Yaz aylarında artan balık tüketimi öncesinde vatandaşların bu uyarılara kulak vermesi sağlığını korumak adına büyük önem taşıyor. (Sözcü)
 
Geri
Üst