A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türk Kızılay İstanbul İl Merkezi'nin öncülüğünde ve Next Art Galeri işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye Yüzyılı Kadınları Mikro Sanat Resim Sergisi", Teşvikiye’deki Selahattin Kara Art Studio’da sanatseverlerle buluştu. Cumhuriyet’in 102. yılına ithafen hazırlanan sergide, mikro art sanatçısı Murat Uçar’ın, Türkiye tarihine yön veren kadınları konu alan minyatür eserleri yer alıyor. KADINLARIN İZ BIRAKAN HİKÂYELERİ MİNYATÜR TABLOLARDA Sergideki eserlerde, Türkiye’nin ilk kadın bakanı, ilk kadın doktoru ve ilk kadın orkestra şefi gibi, toplumun çeşitli alanlarında iz bırakmış 41 kadının yaşam öyküleri yer alıyor. Sanatçı Murat Uçar, çalışmalarıyla insanlara ilham vermeyi amaçladığını belirterek, mikro sanatın küçük boyutlarda büyük anlamlar taşıdığını vurguladı. Uçar, sergi fikrinin 6 Şubat depremlerinin ardından şekillendiğini söyleyerek, “O süreçte Türk Kızılay’ın toplum için ne kadar büyük bir umut olduğunu gördüm. Bu nedenle ikinci sergimi Kızılay’la birlikte yapmaya karar verdim” dedi. "KADINLARIMIZ BU TOPRAĞIN AYDINLIK YÜZLERİ" Sanatçı, serginin temel aktörünün kadınlar olduğunu belirterek, seçki sürecinde çok sayıda etkileyici isim arasında seçim yapmanın zorlayıcı olduğunu söyledi. Uçar, “Bu sergide yer verdiğimiz kadınlar, sadece geçmişe değil, geleceğe de ışık tutuyor. Onlar bu toprakların aydınlık yüzleri. Biz de onların hikâyelerini unutturmamak istedik” ifadelerini kullandı. "İYİLİKLE YAPILAN SANAT" Türk Kızılay’ın desteğiyle hayata geçirilen serginin, sanatın iyilikle birleştiği bir proje olduğuna dikkat çeken Uçar, “Kızılay sevginin, iyiliğin ve yardımlaşmanın simgesi. Mikro sanatla bu değerlere hizmet etmek benim için çok anlamlı” dedi. Sanatseverleri sergide büyüteçlerle bekleyen eserler karşılıyor. Ziyaretçiler, birkaç milimetrelik tablolarda dev hikâyelerle karşılaşıyor. "Türkiye Yüzyılı Kadınları Mikro Sanat Resim Sergisi", 4 Haziran’a kadar Selahattin Kara Art Studio’da ziyaret edilebilecek. Sergi, hem sanatın gücüne hem de kadınların toplumdaki dönüştürücü rolüne dikkat çekiyor.