A
Admin
Yönetici
Yönetici
Türkiye’nin Tohumculukta Güçlü Yükselişi Bakan Yumaklı, Türkiye’nin 1.3 milyon tonluk tohum üretim kapasitesine ulaştığını belirterek, yerli ve milli üretimin tarım sektöründe büyük bir dönüşüm sağladığını ifade etti. Türkiye’nin tohumculukta küresel rekabet gücünü artırmaya devam ettiğini belirten Yumaklı, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı yatırımların önemine dikkat çekti. Akıllı Sulama Sistemleri ve Üretim Planlaması Bakan Yumaklı, akıllı sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması ve üretim planlamasının devreye girmesiyle tarımsal verimliliğin daha da artırılacağını söyledi. 2024 yılında yürürlüğe giren üretim planlaması, tarımsal üretimin daha verimli ve sürdürülebilir hale gelmesini amaçlıyor. Yumaklı, bu planlamanın 40 yıllık bir beklenti ve özlem olduğunu belirtti. Lisanslı Depoculuk ve Tarımsal Üretime Katkısı Muş’ta açılışı yapılan 23 bin ton kapasiteli lisanslı depo, tarımsal üretimin daha sistemli ve güvenli şekilde yürütülmesine katkı sağlayacak. Yumaklı, lisanslı depoların sadece tohum ürünleri için değil, hububat ve benzeri tarımsal ürünler için de kullanılacağını ifade etti. Türkiye’nin Tarımsal Gücü ve Gelecek Vizyonu Bakan Yumaklı, Türkiye’nin tarımsal üretimde dünya ülkeleriyle boy ölçüşmekten öte, bazılarını geride bıraktığını belirterek, ülkenin tarımsal üretim kapasitesinin sınırları kapatılsa bile yeterli seviyede olduğunu vurguladı. Türkiye’nin tohumculukta küresel liderliğe doğru ilerlediğini belirten Yumaklı, tarımsal üretimde sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı yatırımların önemine dikkat çekti.