TÜRKİYE NATO'DA İSTEDİĞİNİ ALDI

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Yolculuk öncesi havalimanında basın toplantısı düzenledi ve Türkiye'nin müttefiklerinden beklentilerini açıkladı. Ülkemizin savunma alanında kendini sürekli geliştirdiğini ve ittifakın caydırıcılığına büyük katkı verdiğini söyledi. Gerek Rusya Ukrayna savaşında gerekse dünyadaki diğer gerilimlerde, tansiyonu düşürmek için üzerine düşeni yaptığını kaydetti. İsrail'in bölgeye yayılan saldırılarının durdurulması gerektiğini tekrarladı. NATO Üyeleri arasında savunma konusundaki iş birliğinin artması gerektiğini ifade etti. Önümüzdeki yıl düzenlenecek toplantıya Türkiye'nin ev sahipliği yapabileceğini belirtti. 2 Günlük toplantı sonrasındaki bildiride de "terör tehdidi" ifadesi, Türkiye'nin talebiyle yer aldı. NATO'nun 2026'daki toplantısının Türkiye'de olması da kararlaştırıldı. AKİF ÇAĞATAY KILIÇ'IN ALMANYA TRAFİĞİ NATO toplantısının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan yurda döndü. Ancak Güvenlik ve Dış Politikadan sorumlu Akif Çağatay Kılıç'ı Almanya'da önemli bir göreve gönderdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, NATO müttefiklerine yönelik "savunma sanayinde iş birliğimiz artmalı" mesajının ardından, Başdanışman Kılıç, Almanya'da Savunma Sanayi üzerine bazı temaslarda bulundu. Kılıç temaslarını "Almanya Federal Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Devlet Bakanı Sn. Serap Güler, Federal Meclis Dışişleri Komisyon Başkanı Sn. Armin Laschet ve Savunma Bakanlığı Parlamenter Devlet Sekreteri Sn. Nils Schmid ile bir araya gelerek çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik." ifadeleriyle duyurdu. Haber, medyada "Eurofighter diplomasisi" başlığıyla yer aldı. Kısa süre içinde Eurofighter'lara ilişkin haber alırsanız şaşırmayın. SURİYE'DE NELER OLUYOR? Geçtiğimiz hafta Şam'da bir kiliseye saldırı düzenlendi. Saldırıyı DEAŞ'ın gerçekleştirdiği açıklandı. Bu hafta bu konunun peşine düştüm. Pazartesi günü gerçekleşen Ak Parti MKYK toplantısında, Parti sözcüsü Ömer Çelik'e bu soruyu yönelttim. Çelik'e yönelttim. Çelik "saldırıyı kimlerin gerçekleştirdiğini biliyoruz ve arka plandaki destekçilerini de takip ediyoruz" diyerek verdi mesajını. Salı günü, Esenboğa havalimanında düzenlediği basın toplantısında da aynı soruyu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sordum. Sayın Cumhurbaşkanı sorumu; " Terör, bölgemizde çoğu zaman bir maşa olarak kullanıldı. DEAŞ'ın kanlı ve kalleş yüzünü çok iyi bilen bir ülkeyiz. Fırat Kalkanı Harekatı'yla bu örgüte en ağır darbeyi biz vurduk. Suriye'yi yeniden çatışmalı bir geleceğe taşımak isteyenlere Suriye yönetimi asla müsaade etmez. Biz de kendilerine gereken desteği veriyoruz ve vereceğiz. Suriye müreffeh ve huzurlu geleceğine inşallah ulaşacaktır." ifadeleriyle yanıtladı. Sonuç olarak, birileri Suriye'de DEAŞ tehdidi varmış algısı oluşturarak, PKK/YPG'ye varlık nedeni oluşturmaya çalışıyor. Türkiye, PKK ve bölgedeki bütün uzantılarının feshi konusunda kararlı. TBMM'DE AGİTPA TERÖRLE MÜCADELE ÖZEL KOMİTESİ BAŞKANI KÂMİL AYDIN İLE DİPLOMASİ DOLU BİR SOHBET Türkiye, son dönem yürüttüğü proaktif diplomasiyle her masada yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı, TBMM, İletişim Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı dört koldan trafik yürütüyor, ülkemizin tezlerini dile getiriyor. Dünyada Birleşmiş Milletler'in ardından en büyük Uluslararası yapı da AGİTPA. İran ile İsrail arasındaki gerilimin ardından, TBMM Dış İlişkiler Komisyonu ve AGİTPA üyesi MHP Erzurum Milletvekili Kâmil Aydın'dan ziyaret talep ettim. Sağ olsun o da kırmadı. Kendisiyle çok kısa sohbet ettim. Türkiye'nin İsrail'i durdurma adına attığı adımların önemini vurguladı. AGİTPA'daki görevinden bahsetti. İlk kez “AGİTPA Terörle Mücadele Özel Komitesi” başkanlığına bir Türk'ün seçildiğini söyledi. Aydın, Başkan seçildiği zaman yaptığı "uluslararası arenada parlamenter diplomasi çok çok önemli. Tanımadan ön yargıların oluşmaması için bu bağlamdaki faaliyetlerimizi daha da güçlü kılarak bu tür uluslararası yapılar içerisinde olabildiğince üst düzey görev almakta yarar var diye düşünüyorum."sözlerini hatırlattı. Geçtiğimiz aylarda Washington ve New York'ta terörle mücadele alanında gerçekleştirdiği temas ve görüşmeleri anlattı. Yaptığı konuşmayı izletti. Bunların ülkemiz için öneminin altını çizdi. Medyadaki meslektaşlarımıza da biraz sitemde bulundu. Bu tür girişimler daha fazla haber olmalı. Bundan sonra temaslarından Lider Haberi de haberdar etmesi konusunda sözleştik. Gazeteci olarak görevimizi yerine getireceğiz. Prof. Dr. Kâmil Aydın gerçekten çok dolu bir insan. Sohbetimiz 15 dakika sürdü ancak, 1 saat olsa da yetmezdi. İnşallah ekranlarımızda da daha sık göreceksiniz. ÇEVRE KOMİSONU BAŞKANI GALİP ENSARİOĞLU'NA ZİYARET Bu hafta iklim kanunu TBMM Genel Kurulundaydı. Hemen Çevre Komisyonu makamının yolunu tuttum. Komisyon Başkanı Sayın Mehmet Galip Ensaioğlu'nun ziyaret ettim. Galip beyin odası her zamanki gibi kalabalıktı. Sohbetimiz çok kısa sürdü. En kısa sürede özel röportaj için söz aldım. İklim kanunuyla ilgili tüm çekinceleri soracağım. Sizler de varsa sorularınızı ana gönderebilirsiniz.

Geri