A
Admin
Yönetici
Yönetici
Düzce Üniversitesi Anı Defteri’ni imzalayan Ediz Hun’a, Rektörü tarafından hediye takdiminde bulunuldu. Rektörlük makamında Ediz Hun ve eşi Berna Hun’la bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, başarılı sanat geçmişinden ve örnek kişiliğinden dolayı Ediz Hun’a teşekkür ederek, kendisinin bu anlamlı ziyaretiyle Düzce Üniversitesi’ne değer kattığının altını çizdi. Ediz Hun ise, Üniversitemizde bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, gösterilen misafirperverlik için Rektöre teşekkürlerini iletti. Karşılıklı fikir alışverişi şeklinde devam eden ziyaretin sonrasında, Ediz Hun ve eşi Berna Hun, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ile birlikte Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti. Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Botanik Bahçesi’yle ilgili bilgiler verdi. Uluslararası alanda Türkiye'yi temsil eden 12 botanik bahçesinden biri olarak listelenen Botanik Bahçesi’nin engin bitki çeşitliliğiyle hem bilim dünyasına hem de doğa eğitimine katkı sunduğunu vurguladı. Binlerce bitki çeşidinin 3 tematik parselde yer aldığını ifade eden Prof. Dr. Necmi Aksoy, Botanik Bahçesi’nin, endemik bitki türlerinin korunmasına büyük katkı sağladığını da sözlerine ekledi. Düzce Üniversitesi’nin Botanik Bahçesi’nin örnek çalışmalarını takdir ettiğini dile getiren Ediz Hun, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ile fidan dikimi gerçekleştirdi. Anadolu Ağaçları Sergisi ve Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi ziyaretinin ardından Ediz Hun, Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan Geleneksel El Yapımı Kağıt Atölyesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir ve Ediz Hun’u bilgilendiren Doç. Dr. Yusuf Parlak, kağıt yapım süreçleriyle ilgili kısa bir sunum gerçekleştirdi. Ediz Hun, Düzce Üniversitesi’nin kağıt üretimiyle de ülkemize ayrı bir değer kattığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Ünlü sanatçı Ediz Hun, Düzce Üniversitesi’ni ziyaret programı sonrasında, 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün davetiyle Konuralp Antik Tiyatrosu’nu da ziyaret etti. Tarihi dokusuyla büyük ilgi gören antik tiyatroda yapılan inceleme gezisinde, bölgenin kültürel ve tarihi mirasına yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı. Düzce’nin tarihi ve kültürel zenginliğine duyduğu hayranlığı dile getiren Ediz Hun ve eşi Berna Hun Konuralp Antik Tiyatrosu’nun korunması ve tanıtılmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.