Türk malı helvada salmenolla bakterisi tespit edildi! Hepsi toplatılıyor

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
Almanya'da dağıtımı yapılan Türk malı helvanın belirli bir partisinde salmonella bakterisi tespit edilirken bu tespitin ardından TOK Gıda ived,likle geri çağırma sürecini başlattı. Tüketicilere de önemli çağrılar yapılırken tüketicilerden belirtilen parti numaraları ve son tüketim tarihi 26.11.2026 olan ürünleri geri iade etmeleri istendi. Tespit edilen bakteri üzerine TOK Gıda firması tarafından resmi geri çağırma başlatılırken Sebahat Vanilya Aromalı Helva'nın geri çağırma işleminde yalnızca 2024331 parti numarasına 26.11.2026 son tüketim tarihli ürünlerin kapsama alındığı bilgisine yer verildi. TÜRK MALI HELVADA SALMONELLA KRİZİ Almanya'da satışı yapılmakta olan Sebahat Vanilya Aromalı Helva'nın belirli bir partisinde salmonella bakterisi tespit edildi. Tespit edilen bakteri üzerine harekete geçildi ve TOK Gıda firması tarafından resmi geri çağırma başlatıldı. Firmadan yapılan açıklamada söz konusu helva markasının geri çağırma işleminden yalnızca 2024331 parti numarasına ve 26.11.2026 son tüketim tarihine sahip olan ürünlerin etkileneceği bilgisine yer verildi. Tüketicilere de bu süreçte önemli uyarılar yapıldı. BELİRTİLERE DİKKAT Tüketicilerin de söz konusu ürünü fiş göstermelerine gerek olmadan satın aldıkları markete iade ederek ücretlerini geri alabilecekleri belirtildi. Bu adımın önleyici bir tedbir olduğu aktarılırken tüketici sağlığımı koruma amacıyla sürecin titizlikle yönetildiği bilgisine de yer verildi. Tüketicilerin mağduriyet yaşamadan iade işlemlerini tamamlayabileceği ifade edilirken ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen salmonella bakterisi ile ilgili önemli uyarılar da gelmeye devam ediyor. Söz konusu bakteriyi içeren gıdaların tüketilmesi ishal, karın ağrısı, ateş ve mide bulantısı gibi belirtilerle sağlık sorunları yaşandığını gösterebilir. Uzmanların uyarıları ise belirtilen bu semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurması yönünde. Kaynak: Haber Merkezi

Geri