Tüm öğrencilere karne müjdesi: 13.262 TL ödeme yapılacak!

• Konbuyu başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi
A

Admin

Yönetici
Yönetici
2024-2025 eğitim öğretim yılı sona ererken, karnesini takdir ve teşekkür belgesiyle alan öğrencilere net asgari ücretin %60’ına kadar, yani 13.262 TL’ye kadar nakdi destek sağlanacak. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitim gören ve yıl boyunca akademik başarı gösteren öğrencilere yönelik olarak hazırlanan Başarı Teşvik Programı, bu yıl da devrede. İlkokuldan liseye kadar takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere, asgari ücretin %60’ı oranında maddi destek verilecek. Bu tutar, güncel asgari ücret hesaplamalarına göre 13.262 TL’ye kadar çıkabiliyor. 20 HAZİRAN’DA KARNE HEYECANI BAŞLIYOR 2024-2025 eğitim öğretim yılı, 20 Haziran Cuma günü sona erecek. Milyonlarca öğrenci karne heyecanı yaşarken, özellikle takdir ve teşekkür alan başarılı öğrencilere yönelik verilecek destek ödemesi, ailelerin de dikkatini çekiyor. BAŞARI TEŞVİK PROGRAMI NEDİR? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce açıklanan Başarı Teşvik Programı, devlet okullarında okuyan ve eğitimde başarı gösteren öğrencilere yönelik bir destek mekanizması olarak hayata geçirilmişti. Programa göre: İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, takdir veya teşekkür belgesi alarak başarı kriterini sağlayanlar, Net asgari ücretin %60’ına kadar ödeme alabilecek. Yükseköğretim öğrencileri için ise destek miktarı, tam net asgari ücret olarak belirlenmişti. Destek Tutarı: 13.262 TL’ye Kadar 2025 yılı itibarıyla net asgari ücretin 22.104 TL olduğu varsayıldığında, %60 oranında hesaplanan başarı desteği tutarı: 13.262 TL olarak belirleniyor. Bu destek, yıl boyunca yüksek not ortalamasıyla takdir veya teşekkür belgesi almaya hak kazanan öğrencilere nakdi yardım olarak ödenecek. BAŞVURU VE ÖDEME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK? Destek ödemesinin ne zaman ve nasıl yapılacağına dair detayların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak açıklanması bekleniyor. Ancak daha önceki uygulamalarda olduğu gibi: Başvuruların e-Devlet üzerinden alınması, Ödemelerin öğrenci adına açılacak banka hesaplarına aktarılması öngörülüyor. Program kapsamındaki kriterlerin resmi yazılı açıklama ile netleşmesi beklenirken, velilerin öğrenci başarı belgelerini saklamaları ve duyuruları takip etmeleri tavsiye ediliyor. HEM ÖDÜL HEM TEŞVİK Eğitim otoriteleri, bu tür teşviklerin öğrencileri daha motive ettiğini ve başarı düzeyinin artmasında etkili olduğunu vurgularken, sosyal devlet anlayışı çerçevesinde böyle bir uygulamanın eğitimde fırsat eşitliği açısından önemli olduğunun altını çiziyor. Kaynak: Haber Merkezi

Geri