Tugay’dan Çerçioğlu değerlendirmesi!

A

Admin

Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun AK Parti’ye geçeceği iddiası sonucu parti değiştirmeyi etik bulmadığını ifade etti ve “Bence Aydın’ın genleriyle oynanan bir durum oldu” dedi. “TEHDİT EDİLMİYORUM” Politika gündemine bomba gibi düşen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek AK Parti’ye geçeceği iddiasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay değerlendirdi. Çerçioğlu’nun tehdit edildiği iddiasına yönelik “Ben herhangi bir şeyle tehdit edilmiyorum” diyen Tugay, “Bu dönem CHP’li belediyelerle ilgili olumsuz bakışlara bizde maruz kalıyoruz” ifadelerini kullandı. “KAFASINA GÖRE PARTİ DEĞİŞTİRMEMELİ” “Geçişi etik bilmiyorum” diyen Tugay, “Bunu doğal ve normal bir şey olarak göremeyiz. Her şeyden önce CHP adına belediye başkanı adayı olmuş bu şekilde seçilmiş dolayısıyla CHP’ ye gönül vermiş insanların oyunu alarak seçilmiş birisinin yine onların onayı olmadan böyle kafasına göre parti değiştirmemesi lazım. Bunu defalarca kez söyledim bu hiçbir şekilde etik olamaz. Mecliste, ilçe belediyelerinde çoğunluk CHP’de. Bence Aydın’ın genleriyle oynanan bir durum oldu. Kendisini tanıyorum üzgünüm. Böyle bir kararı hangi şartlarla verdiğini bilmiyorum ama bunu kabul edilebilir görmüyorum” dedi. “İNSANIN AİLESİNİ DEĞİŞTİRMESİ GİBİ” Açıklamalarına devam eden Tugay, “Bizler siyaset yaparken topluma güven vermemiz lazım. Geçmişte başka türlü konuşmuş gelecekte başka türlü davranan insanlar olursak olmaz. Şehrimize hizmet etmek için hükümet ile diyalog içerisinde olmalıyız. Bunu defalarca kez söyledim. Gidip bakan bey ile görüştüm tekrar görüşüm. AK Partili milletvekillerle diyalog içerisinde olmamız gerektiğini hep söylüyorum. Çünkü onlarda bu şehrin temsilcileri ve İzmir, Türkiye’nin bir şehri. Hizmet almak adına derdimizi anlatmak adına ve çözümü beraber üretmek adına diyalog içerisinde olmalıyız. Ama parti değiştirmek deyince insanın ailesini değiştirmesi gibi bir şey. Sizi seçen insanların ne düşündüğünü bilmek lazım. Şöyle olsa yine kabul edilebilir; Ben CHP’den istifa ediyorum aynı zamanda belediye başkanlığından da istifa ediyorum derse bu kabul edilebilir bir şey. Bu kişisel bir karar olur. Sizi CHP seçmeni seçmiş ama siz kendi kişisel kararınızla size oy veren insanların onayı olmadan partimi değiştiriyorum derseniz bu etik değil” dedi.

Geri