Tugay’dan Belediye binası için Refik Anadol’a özel teklif: “Dış cephede sanat eserleriniz olsun”

A

Admin

Yönetici
Yönetici
MEMDUH GÜNEY-EGE TELGRAF/ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda , Folkart işbirliğiyle 94. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenen ‘Ve Mavi Gözleri Çakmak Çakmaktı – Mustafa Kemal Atatürk’ sergisi ile Refik Anadol’un ‘Şifanın Algısı ve Makine Rüyaları: Ege’nin’ Sergileri tanıtımı için basın toplantısı gerçekleştirdi.

DEPREM SONRASI YIKTILAR

94.İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında düzenlenecek iki serginin Alsancak Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen basın toplantısına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay katıldı. Toplantıda İzmir’deki çalışmalar hakkında bilgilerde veren Tugay, sanatçı Refik Anadol’un katıldığı canlı yayında İzmir Büyükşehir Belediye binasının İzmir için simge bir bina olduğunu söyledi ve “Binayı depremde hasar gördüğü nedeniyle yıktılar” dedi.

DIŞ CEPHEDE REFİK ANADOL ESERLERİ

İzmir Büyükşehir Belediye binasının tasarım çalışmalarının yapıldığını söyledi ve “Biz yıkılan binamızın yerine yenisini yapmaya kararlıyız” diyerek, Refik Anadol’a, “Binamızın dış cephesinde dünyanın çeşitli yerlerinde yaptığınız sanat eserlerini belki yaparsınız. Burada olmanız bizi onurlandırır. Birçok sanatçı sizden ilham alıyor, İzmir’in genç sanatçıları da ilham alacaktır” teklifinde bulundu” ifadelerini kullandı.

I-16

“BERABER ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM”

İzmir’de üç buçuk yıl içerisinde birkaç kültür merkezi daha yapılacağını duyuran Tugay, “Hali hazırda planladık ve üç buçuk yıl içerisinde bitecek. Bunun artacağını da inanıyorum. Aklında İzmir için güzel bir şeyler yapma düşüncesi olan herkesi hep beraber çalışmaya davet ediyorum” dedi.

Geri